Care e colțișorul tău de acasă? [Concurs]

Update! Câștigătoarea este Romina. Felicitări, Romina! Mi-ai trezit niște doruri uitate.

25 de ani se-mplinesc curând. 25 de ani de când părinții mei m-au adus de la maternitate în apartamentul în care locuiesc și acum. Iarna e cald, vara e răcoare, soarele bate foarte puțin prin geamurile dormitorului meu, dar nu-i nimic, umblu cu șosete.

Acasă e acasă. Chiar dacă vecinii de la etajul 3 mă trezesc cu bormașina la ora 8 fix, chiar dacă uneori pe scara etajului tău becurile se ard și nu le schimbă nimeni, tu te simți bine în locșorul tău, unde pisica vine să te-ntâmpine la ușă înainte ca tu să fi urcat scările către etajul tău, pentru că, cumva, simte că vii acasă.

Spuneam deunăzi cum Bucureștiul s-a transformat în acasă pentru majoritatea celor care au ales să se mute aici, fie că au făcut-o în timpul facultății, fie că au făcut-o mai târziu, au fost adoptați de oraș și au reușit să se adapteze foarte ușor. Orașul ca orașul, dar cum rămâne cu apartamentul în care locuiești atunci când te muți dintr-un oraș într-altul?

audrey hepburn1

E greu să găsești un loc care să fie în totalitate pe placul tău și mai ales să-ți amintească de locul anterior în care ai locuit sau din care ai plecat nevoit fiind. Există însă, posibilități prin care poți să recreezi locul tău de acasă și pe care să-l amenajezi într-un colțișor din noua acasă care să te facă să te simți mai bine.

Cu siguranță există în dormitorul tău un loc în care ai strânse amintiri din locurile prin care ai fost sau un colțișor pe care să-l numești ‘colțișorul de acasă’. Eu am ceva care s-ar putea să-ți placă și pe care să-l adaugi în locul cu pricina: un wall-sticker cu 20 de Cuvinte despre Acasă, de la Printoteca.

Mi-e greu să aleg 20 de cuvinte despre acasă, dar o voi face. Liniște, păsări, simplitate, umbră, pisică, verde, Audrey Hepburn, retragere, răcoare, miau, cărți, birou, bere, nopți târzii, iubire… Poate mă ajutați voi cu completările.

Până vineri dați-mi definiția cuvântului dor de acasă în 5 cuvinte dragi vouă pe care le asociați cu noul loc în care stați sau cu cel din care v-ați mutat. Câștigătorul va primi un wall-sticker de la Printoteca cu 20 de Cuvinte despre Acasă alese de el.

Deadline: Vineri, ora 18.00.

Câștigătorul îl voi alege eu, de data aceasta, așa că, scrieți-mi despre acasa voastră în cel mai sincer mod.

Comentezi?

comments

11 Comments

 1. Simona May 19, 2015
 2. Cosmin May 19, 2015
 3. Anca May 19, 2015
 4. stefania May 20, 2015
 5. Andra May 20, 2015
 6. Georgiana May 21, 2015
 7. Gabriela May 21, 2015
 8. Diana May 21, 2015
 9. Catalin May 21, 2015
 10. Sabina May 21, 2015
 11. Wrgd May 27, 2015

Add Comment