Ce am învăţat la #bloggersopen sau De ce tenisul e cel mai frumos sport

Image’’Da, da… sunt anunţat de arbitrul de scaun că e o minge match ball pentru mine…’’

Când am ajuns sâmbătă acasă, după ce am venit de la turneul #bloggersopen, am găsit un mesaj: ai pierdut simultan cu Rafa, sunteți conectați.

Ce mesaj frumos și trist în acelaşi timp. Trist nu pentru mine, ci pentru Rafael. Aveam așteptări de la el, şi eu şi el, şi alte milioane de oameni, dar poate că nu ar fi trebuit. Uneori ne dorim să ne autodepășim, chiar dacă nu mai putem face față fizic la asta.

Sâmbătă la #bloggersopen am reuşit să mă autodepăşesc. Şi mă bucur că am făcut asta. Aveam nevoie de acest imbold.

Am ratat, am alergat, am învăţat cât de important e să accepţi că alţii sunt mai buni, cât de mult contează să ai noroc, cât de frumoşi sunt oamenii care organizează astfel de evenimente (pentru că îi fac fericiţi pe participanţi şi pe ei înşişi) şi am învăţat că niciodată un lucru nu o să vină spre tine dacă nu te duci tu mai întâi spre el.

Aşadar, aşa e în tenis. Ca în viaţă. Uneori mai şi pierzi, dar te bucuri pentru cei care câştigă. Asta dacă eşti om. Dar eu cred că toţi oamenii frumoşi se strâng laolaltă, aşa că #bloggersopen a fost un eveniment de oameni frumoşi pe care nu aş vrea să-l ratez nici la anul. Aşa a promis Toma.

Image

Mulţumim, Andreea şi Toma pentru un week-end frumos. Duminică nu am mai putut fi prezentă, dar găsiţi impresii la BogDan şi în curând şi la Toma, un post care va fi scris chiar de una dintre cele mai bune sportive ale României, vicecampioană olimpică la spadă, Ana Maria Brânză.

Mulţumesc, AnaMaria Vladovici (şi felicitări şi ţie) pentru meci şi pentru îngăduinţa ta din final, şi felicitări Anda Ignat, cea care a reuşit să treacă de toate jucătoarele şi să ajungă pe primul loc.

Image

p.s. – sportul fără antrenament duce la o febră musculară care poate dur(e)a destul de mult. Dar probabil voi ştiaţi asta.

Bloggers Open 2013 este un eveniment organizat de GM Tennis şi susținut de OrangeSony Mobile şi Sarto Made to Measure.

Foto: Radu Bădoiu şi Cristian Şuţu

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.