Desene animate pentru copilul din mine

Hai să nu ne mai ascundem după deget. Încă ne mai uităm la desene animate, indiferent de vârsta pe care o avem. Sau bine, dacă prindem ocazia, nu ne ferim de ele. Unul dintre prietenii mei, pentru că a fost răcit și a stat acasă, toată ziua s-a uitat la desene animate și s-a simțit mai bine. Cam ăsta e adevărul, desenele animate ne fac mai fericiți.

Astăzi, în discuția la care am participat, mai mult sau mai puțin direct, în care se vorbea despre conținut, am auzit o întrebare destul de relevantă și în cazul desenelor animate: Cât conținut pe care l-am creat acum un an îl mai putem folosi și astăzi? Cam așa e și cu desenele animate. Câte dintre producțiile pe care le-am văzut când eram eu mică la televizor mai pot fi vizionate și astăzi?

Sunt, precum cărțile, desene animate care nu se vor învechi niciodată, la care te vei uita chiar și atunci când vei avea copii, dacă nu ai deja. Tata, atunci când nu doarme, stă la televizor și se uită la desene animate. Și mai exact la Tom & Jerry.

Tom & Jerry este desenele animat pe care îți dorești să-l fi gândit, desenat și scris tu la un moment dat. Să poți să creezi două personaje, bipede, un șoricel și o pisică, pe care orice om de orice vârstă să le știe, și mai presus de asta, să le și aprecieze, e mare mare lucru. Îmi amintesc cum, într-o zi, am auzit-o pe mămaie dintr-o cameră alăturată, râzând. De ce râdea? Se uita la Tom & Jerry și-mi spunea, zâmbind de fericire, cât de dor îi era să mai vadă desenele astea la televizor, că nu le mai văzuse de când eram eu mică, adică acum ceva vreme-n urmă. Să vă spun ce vârstă are mămaie? E inutil, ați prins ideea. Sunt lucruri care nu vor muri niciodată, iar unul dintre acestea sunt chiar aceste desene animate, create acum 75 de ani.

Norocul nostru este că, putem să mai vedem Tom & Jerry: 1. și chiar dacă nu suntem copii, 2. pe postul de televiziune Boomerang, care ne mai oferă ocazia să ne reamintim de momentele de alergare dintre cele două personaje delicioase și despre cât de frumoasă, dar și aventuroasă poate fi relație dintre doi, până la urmă, prieteni, căci dușmănia dintre cei doi nu este nici mai mult, nici mai puțin, decât un joc de tachinare.

E clar de ce Tom & Jerry e un serial de văzut în familie, da? De la cel mai mare la cel mai mic, nu invers!

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.