Fac Bine. Susțin voluntariatul alături de IMPACT. (Concurs)

Update: cel care va primi tricoul este David. Nu a fost o alegere ușoară, vă mulțumesc că ați împărtășit cu mine un moment din viața voastră. Și să fie cât mai multe fapte bune de care să fiți mândri!

Sunt voluntar. Ce bine și frumos sună! Îmi place să ajut și îmi ofer serviciile mele în schimbul unei amintiri frumoase sau a unor experiențe prin care o să cunosc oameni asemenea mie. Sau pur și simplu vreau să mă dezvolt personal și vreau să fac, din propria inițiativă, dezinteresat, niște acțiuni. Orice ai spune, a fi voluntar este și va fi întotdeauna ceva cu care trebuie și poți să te mândrești (desigur, nu ăsta e scopul).

Nu mai știu care a fost prima mea activitate ca voluntar. Am fost (și sunt) voluntar în proiectele care-mi plac și cu care rezonez. Și acum, privind în urmă, îmi pare rău că nu am făcut mai multe acțiuni de voluntariat, pentru că sunt sigură că m-ar fi ajutat mult mai mult acum: la relațiile sociale, la dezvoltarea mea ca om, la multe alte lucruri. De aceea încurajez cât mai mult activitatea ca voluntar și i-am admirat pe cei care dedică timp unor experiențe unice ca asta (un exemplu foarte bun este Alexandra care și-a dedicat 5 ani de zile timp, de câteva ori pe an, să se ocupe de organizarea unor întâlniri cu copiii de la un așezământ din Giurgiu).

Eu, în schimb, am avut parte de multe experiențe de voluntariat pe la festivaluri, concerte, site-uri de cultură, unde am ajutat cum am putut. Nu am făcut voluntariat pentru cauze sociale, deși mi-ar fi plăcut. Dar dintre toate experiențele pe care le-am avut până-n prezent, memorabil a fost momentul în care, într-o seară, la unul dintre cinematografele din București, Andi Moisescu (care pentru mine este un exemplu de admirat) mi-a urat seară frumoasă și mi-a mulțumit că am fost de ajutor pentru seara cu pricina. Pentru mine a însemnat mult. Nu a ajutat pe nimeni de data asta, dar pe mine m-a făcut un om mai fericit.

Cei care se ocupă constant de astfel de proiecte sunt surprinși foarte des de momente de acest fel. Un exemplu sunt cei de la Fundația Noi Orizonturi, care se dedică de 15 ani tinerilor şi comunităţii și care susțin programe de educaţie prin experienţă pentru tineri.

Un proiect foarte fain finanțat în cadrul Fondului ONG în România este și IMPACT („Conectează-te la comunitate!”), prin care tineri din gimnaziu și liceu se-ntâlnesc săptămânal pentru jocuri educative și discuții despre ce ar schimba ei în jurul lor. O idee care mi-a plăcut foarte mult a fost cea în care ei au creat un festival caritabil, care a ajuns deja la ediția a V-a, care viza strângerea de fonduri pentru salvarea bebelușilor născuți prematur – ei aveau nevoie de îngrijire medicală specială și de incubatoare performante. Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.

Pentru susținerea activăților Cluburilor Impact, Printoteca și Romanian-American Foundation sunt alături de Fundația Noi Orizonturi și lansează Tricourile cu IMPACT, care au ilustrații realizate pro-bono de artiști români. Am și eu un tricou (mai sunt și altele aici) realizat de Andrei Ogradă și îți ofer și ție unul, dacă-mi spui care e cea mai bună faptă pe care ai făcut-o anul trecut (din punctul tău de vedere). Spune-mi asta până marți, 2 februarie, și eu voi anunța câștigătorul.

Banii strânşi din vânzarea tricourilor vor fi folosiţi pentru susţinerea financiară a întâlnirilor Cluburilor IMPACT, a proiectelor şi evenimentelor realizate de elevii voluntari din programul IMPACT.

Comentezi?

comments

3 Comments

  1. Dorin Alexandru January 31, 2016
  2. Laura Teodora January 31, 2016
  3. Rahela January 31, 2016

Add Comment