Noi vă asigurăm că veți câștiga!

De fiecare dată când îți privești genunchiul drept, îți amintești că acum 10 ani băteai mingea pe maidan cu toți băieții. Nu știai tu ce e ăla ofsaid, și nu știai niciodată de unde să numeri 11 metri (dar pentru că erai fată, aveai pașii mai mici, băieții te lăsau să bați 11 metri de mai aproape de poartă), dar îți plăcea să joci cot la cot cu ei și ‘’să le dai la gioale’’. Deh, fată ca fată, dar la fotbal trebuia să fim serioși. Îți prindeai părul în coadă și îți puneai jambierele. Erai pe teren. Nu erai conștientă că e totul numai o joacă, pentru că va simțeați mari. Voiați să treacă lumea pe lângă voi și să se oprească să strige, așa cum făceau când erau pe stadion sau în fața televizorului.

În ciuda oboselii, trebuia să rămâi puternică, să îi convingi că nu există nicio diferență între tine și ei, și că și tu poți juca la fel de bine. Voiai să le demonstrezi că fotbalul nu e un sport doar pentru băieți. Făceai pe brava. Acum uită-te la genunchiul tău.

Dar a meritat. Fiecare julitură, fiecare lacrimă și fiecare mână întinsă pe care o primești, care încearcă să te ajute să te ridici. Merită osteneala. De ce? Pentru că știi că te face fericit. Și pentru că îi face fericiți și pe alții.

Performanța se obține prin durere, prin ambiție, prin fuga cu sufletul la gură până la poarta adversarului, încercând disperat să treci pe lângă toți cei care îți stau în cale și să împingi mingea către ceea ce se numește succes.

Oamenii au nevoie de susținerea ta ca să meargă mai departe. Bunica întotdeauna spunea: ridică-te și nu te mai uita unde ai căzut. Capul sus.

În fotbal e ca-n viață. Cazi, te ridici, ești aplaudat, lăudat, judecat, uneori ieși de pe teren în mijlocul meciului și nu înțelegi ce ai făcut greșit, ești pedepsit dacă încalci regulile, și întotdeauna vrei să atingi succesul prin lovituri către ceilalți (metaforic vorbind). Dar când viața îți oferă o minge, eu zic să joci. Să joci până nu mai poți, să alergi, să cazi și să te ridici, să lupți ca și când aceea ar fi ultima minge pe care ai putea-o primi.

In momente ca astea ai nevoie de susținere. Cineva care să îți strige numele, cineva pe care să-l privești atunci când înscrii un gol și cineva care să te aplaude, indiferent că ieși de pe teren învingător sau învins. City Insurance și Blogal Initiative sunt alături de cei care au ales să părăsească maidanul din spatele blocului și aleargă acum pe terenuri cu nume mari și au ajuns să poarte tricouri pe care nu și le-au personalizat singuri acasă. Suntem alături de fotbaliști și de România pentru câștigarea Cupei Mondiale.

Mesajul meu pentru echipa naţională de fotbal a României:

Pentru că o mare bătălie se câștigă cu calm, vă doresc să aveți răbdarea de a va juca cu adversarii, într-atât de mult încât să obosească alergând după voi și să renunțe. Sunteți buni. Căutați copilul din voi, și dorința de afirmare pe care ați avut-o atunci când fotbalul era doar un joc în spatele blocului. Veți reuși.

Noi vă asigurăm că veți câștiga! Voi trebuie doar să vă întoarceți să ne ajutați să sărbatorim. HAI ROMÂNIA!

Comentezi?

comments

Add Comment