Sexul ca muzică: Chet Faker la Arenele Romane

Îți muști buzele cu poftă. Apoi îți treci mâna încetișor prin păr, închizi ochii și începi să te gândești la cât de bine sună muzica asta. Cum te unduiești pe fiecare melodie și cum începi treptat să te-ncălzești. Te dezbraci, dar tot înfierbântat te simți. Te gâdilă la ureche, nu? E un aer cald și plăcut. Continui să asculți. Îți place din ce în ce mai mult.

When you curl up in bed
And it’s you in you’re head now, are you living?

Și când te gândești că de abia l-ai cunoscut. Nu a trecut nici măcar o oră și deja te-a dat cu totul peste cap. Nu te cam grăbești? te-ntrebi. Asculți în continuare vocea tipului ăsta pe care l-ai primit de ceva timp în playlist-ul tău. E pe your to do list din punct de vedere muzical. Și nu te-ai fi așteptat să-l vezi atât de curând la tine acasă, într-un concert sold out. Dar ești acolo și te bucuri de moment.

În timp ce-n centrul orașului era revoluție politică, la Arenele Romane era revoluție muzicală. Chet Faker (a nu se confunda cu Chet Baker, deși amândoi te trimit într-o stare sufletească la fel de frumoasă, să tot visezi pe muzica lor.), bărbosul roșcat, venise să-și spună of-ul. Și l-a spus destul de bine. O atmosferă albastră, dar de un albastru deschis, și multă multă lume. Ca la un concert bun pe care l-ai așteptat parcă o viață-ntreagă.

Pentru cei care nu știu, Chet Faker este un artist independent, și da, mai bine-l votezi pe el la cât de frumos cântă. Ne-a mulțumit că am venit aseară acolo într-un număr atât de mare și a citit fericirea pe chipurile noastre. A recunoscut că noi suntem cei care-l “țin în viață”, cei care-l ajută să-și producă muzica, noi, prin cumpărarea biletelor și a muzicii. Și noi l-am aplaudat, fluierat, am zâmbit și am fredonat și-n drum spre casă piesele lui.

Sincer? Live sună mult mai bine decât în studio. Setlist-ul îl găsiți aici + o piesă improvizată, care a sunat destul de bine. Din păcate s-a întors doar pentru Talk is Cheap la bis, dar atunci a cântat cu publicul și concertul s-a terminat frumos. Deși ne-am mai fi dorit să rămână, ni s-a părut că a cântat prea puțin, a plecat, dar a zis: see you next time! așa că mai avem o șansă.

Aseară am descoperit că am și o piesă favorită. La București a cântat-o mult mai mișto.

(foto: Pandutzu)

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.