Snowboardul e pentru curajoși

De câte ori v-ați pus întrebarea: de ce pârtiile se numesc așa cum se numesc? De ce Vârtop, Tihuța, Clăbucet, etc.? De ce Arena Platoș?

Ei bine, ieri pe la prânz am ajuns în Păltiniș, locul nostru de ‘joacă’  timp de o săptămână. Poate că ați uitat, dar am venit să #schiem în tabăra de schi pentru bloggeri. Iar pârtia pe care deja cădem cu mândrie, de nu ne mai simțim părțile dorsale (despre asta ne povestește foarte bine Ariel) se numește Arena Platoș. De ce acest nume?

Bineînțeles, nu știu dacă explicația e asta, dar mie-mi place să cred că are ceva legătură. Platoșa era armura aceea de zale/fier/piele, care lua forma unui pieptar pe care oștenii în Antichitate o foloseau pentru a se apăra de lovituri. Această definiție se potrivește foarte bine cu starea pe care o are un schior sau mai degrabă un om care se balansează pe o placă de snowboard. Pârtia, deși nu pare un dușman, îți oferă multe lovituri, mai mult sau mai puțin potrivite. Și tu te simți ca atunci când încerci să rezolvi un exercițiu la matematică, și-ți dai seama la fiecare pas că faci ceva greșit, de unde rezultă și ecuația cu minus.

Să fie oare pentru că alegi mereu calea greșită și spui că nu-ți iese? E posibil. Totul e să nu abandonezi.

Paltinis, Arena Platos

Am învățat două lecții de snowboard ieri și astăzi. Nu pot să spun că am evoluat vreun pic. Mi-e frică. Și mă sperie gândul că aș putea să cad mai rău decât o fac deja. Trebuie să învăț să mă desprind de tot și să am încredere-n mine. Da, cred că sporturile astea, care aș putea să spun că sunt extreme, pentru că te aventurezi pe zăpadă, echipat cu un costum din care uneori ți-e imposibil să mai ieși, sunt un act de curaj și de încredere.  E greu, dar sunt sigură că la sfârșitul acestei săptămâni o să reușesc să mă laud pentru că am reușit să stau și eu mai mult de treizeci de secunde pe placa de snowboard.

Din șezut în răsturnare, apoi iară ridicare… Ambiție să ai, că ceva tot trebuie să iasă!

Îi mulțumim pentru răbdare lui Răzvan, instructorul nostru, care zâmbește și ne încurajează. Ne mai și ceartă, dar tot zâmbind. Revenim cu amănunte despre următoarele lecții. De snowboard sau despre cum să cazi și să nu-ți mai pese (eventual nici să nu te mai doară).

Fotografii realizate de Brylu și Simona

#schiem – tabăra de schi pentru bloggeri – este un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe RinneHappy Tour și Buonavista

Comentezi?

comments

Related Post

4 Replies to “Snowboardul e pentru curajoși”

    1. Alexey, eu spun să-ncerci. Și eu am avut nevoie de curaj, dar e foarte interesant și foarte plăcut în același timp, să știi că poți măcar puțin să stăpânești placa.

      E de încercat, parol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.