Alchimie sau despre cum găsești elixirul vieții în muzică

Grupe și valențe. Asta e tot ce-mi amintesc din orele de chimie. Notele de 4 curgeau când noi, oamenii de la filologie ieșeam la tablă ca să explicăm niște elemente. Iar asta nu putea decât să ne amuze, nicidecum să ne întristeze.

Se pare că ne-am dorit dintotdeauna să descoperim “elixirul vieții”, să aflăm acel ceva ce avea să ne țină mereu în viață. Marius Matachezis și Mache, l-a descoperit. Pe lângă pasiunea-job, chimia, Mache a găsit o altă ieșire din real: muzica. Și vrea să o împărtășească și cu noi. Acea “știință”, numită Alchimie, dă numele și albumului pe care îl va lansa (al)chimistul – doctor în chimie – pe 16 mai la Palatul Național al Copiilor (sala mică).

Cand eram copilă și plecam în vacanțe cu părinții, răul de mașină îmi era întotdeauna alinat cu fredonatul unor cântece alături de mama și mătușa mea. Și toate erau cântece folk, pe care le cântau amintindu-și cu drag de vremea liceului. Pentru mine acum, folkul are însemnatatea asta, a plecărilor cu mașina în excursie, a drumului lung până la destinație și a petrecerii timpului cu cei dragi.

Și cred ca despre asta e vorba. Sau cel puțin asta am simțit în interpretarea lui Mache când l-am auzit cântând live: reușește să-ți poarte gândurilor într-un alt loc. Și de 12 ani, el și chitara lui, care sunt prieteni buni, fac asta cu mult succes.

Alchimie este un album plin de simboluri, pe care o să vă las să le descoperiți singuri. Vă spun doar atât, coperta are o componentă (al)chimică și este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică fotografică numită cianotipie – veche de mai bine de un secol. Patru triunghiuri diferite care reprezintă cele patru simboluri de bază din alchimie – apă, aer, foc și pământ.

Pe 16 mai, începând cu ora 19:00, la Palatul Național al Copiilor din București (Sala Mică) puteți să descoperiți ce înseamnă în totalitate acest elixir al vieții pentru Mache. Bilete se mai găsesc aici și mai pot fi achiziționate până duminică. Așa că, grăbiți-vă! Se lasă și cu invitați.

p.s. Mache are emoții, așa că luați-l încet.

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Alchimie sau despre cum găsești elixirul vieții în muzică”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.