Alerg de Ziua Mea la Crosul Pădurii Copiilor

Zilele mele de naștere au început să ia altfel de semnificații acum vreo patru ani. Cu o zi înainte de ziua mea, în 2014, am plecat în Brussels. A fost prima oară când am zburat cu avionul și tot prima oară când am mâncat cireșe pe durata zborului.

În 2015 am fost păcălită de o prietenă și dusă în parcul Izvor, unde am fost surprinsă de oameni dragi. Acolo am primit și cel mai frumos cadou de ziua mea: un bilet de avion spre Londra.

În 2016 mi-am petrecut ziua de naștere în Cluj. Am băut primul meu shot de tatratea pe terasa unui loc acestui minunat oraș, de undeva de pe o terasă de unde îl puteam vedea în întregime.

În 2017 mi-am petrecut ziua de naștere în Hard Rock Cafe. Parțial. Am mâncat un burger, angajații HDC mi-au cântat la mulți ani și am suflat în lumânarea dintr-un pahar cu frișcă.

Au mai rămas doar câteva zile până la ziua mea din acest an. Am ales să-mi petrec, cel puțin dimineața, alergând. Și nu oriunde, ci în pădurea Băneasa, în cadrul Crosului Pădurii Copiilorcare împlinește 10 ani. Fără să-mi dau seama, faptul că alerg chiar acolo de ziua asta are o mare însemnătate pentru mine, mai ales pentru că un om foarte drag mie și-a petrecut mulți ani din viață în livezile din zonă.

Chiar dacă anul ăsta am renunțat la semi-maratonul din primăvară (nu sunt convinsă dacă voi renunța și la cel din toamnă) și chiar dacă starea mea fizică pare a se deteriora pe măsură ce înaintez în vârstă, cred că o să reușesc să duc cei 10 km la capăt fără prea mari probleme.

 

Așadar, duminica asta, 27 mai, voi alega primii mei 10 km la vârsta de 28 de ani. Pot doar să sper că vremea va ține cu noi. Vă puteți înscrie și voi aici și putem alerga împreună, 5, 10 sau 15 km. Înscrierile se fac până pe 23 mai, ora 23:59.

Ce e bine de știut? Fondurile obținute din urma acestui cros sunt utilizate pentru întreținerea celor peste 60 de ha de pădure înființate până acum, de care beneficiază 8 comunități rurale. De asemenea, dacă totuși ți-ai făcut deja planuri pentru weekendul ăsta, te poți înscrie la Crosul Pădurii Copiilor din Parcul Tineretului care va avea loc pe 3 și 4 noiembrie. 

Așadar, ne vedem pe traseu?

Photo: Unsplash

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.