Alexandru, Leul meu Curajos

A fost odată ca niciodată o fată rebelă, foarte încăpățânată și uneori deloc înțeleaptă… Andra.

Andrei nu îi plăceau diminețile. Nu i-au plăcut niciodată. Se trezea întotdeauna târziu, se grăbea mereu înainte să plece undeva, întârzia și niciodată nu găsea timp să facă tot ce își propunea. Viața ei era pe fast-forward și se pare că nu-și învățase încă lecția în ceea ce privește haosul.

Într-o dimineață, atât din neatenția ei, cât și din cea a unui șofer grăbit, Andra a fost împinsă de către o mașină și a ajuns direct pe asfalt. Andra s-a rănit, nu foarte tare, dar suficient de mult încât să fie transportată cu ambulanța la spital. A fost primul accident din viața ei. S-a speriat foarte tare și a plâns mai toată ziua.

Tuturor ne plac poveștile, dar mai mult decât poveștile, ne plac eroii. Ne plac cei care ne sar în ajutor și ne fac să zâmbim la finalul poveștii. Ne plac cei care reușesc să definească povestea și să o transforme în basm, acolo unde lucrurile se termină bine, în poveștile pe care ne dorim să le spunem mai departe nepoților. Ne plac eroii care ne dau curaj să trecem peste momentele urâte și care ne salvează prin vorbe bune și zâmbete.

Alexandru a fost, undeva prin luna aprilie a acestui an, leul meu curajos. Alexandru este medic rezident chirurg la unul dintre spitalele din București, din întâmplare chiar la cel la care am ajuns cu ambulanța în dimineața cu pricina. Alexandru a fost eroul din poveste care o salvează pe prințesa nesăbuită din ghearele zmeilor și îi coase foarte frumos ceea ce are să devină o cicatrice ca semn de bună purtare.

Alexandru este, cel mai probabil, leul curajos al fiecărui pacient care ajunge pe mâinile lui. Este cel care zâmbește și îți vorbește frumos, îți explică cum își va duce la bun sfârșit procedura și mai presus de toate, continuă să te ajute chiar dacă nu mai ești sub îngrijirea lui.

Pe mine m-a liniștit foarte mult vocea lui blândă. La un moment dat m-am oprit din plâns datorită calmului său. În timpul “operației” m-a ținut de vorbă și chiar m-a făcut să zâmbesc. Englezii spun: he made my day. Interacțiunea cu el a fost singurul lucru bun care mi s-a întâmplat în ziua aia.

Și pentru că de cele mai multe ori nu găsim momentele potrivite sau nu avem curajul, de cele mai multe ori regretăm că nu am spus la timp tot ce ne trecea prin minte, eu aș vrea să mă folosesc de această ocazie ca să îi mulțumesc lui Alexandru că a fost leul meu curajos.

Mulțumesc, Alexandru. Pentru răbdare și pentru curaj.

*Asociația Little People, împreună cu Lidl România, lansează campania socială: Cine este Leul tău curajos?, o campanie de conștientizare a cancerului la copii și adolescenți. Cum te poți implica? Răspunde și tu la întrebare de mai sus pe www.leulcurajos.ro și povestește-le copiilor cine a fost pentru tine cel care ți-a fost aproape și ți-a oferit un gram de curaj când ai avut un moment dificil. 

Mai bine din 60% dintre copiii bolnavi de cancer pot fi salvați. Rata de succes poate crește chiar și până la 90% în cazurile de cancer cu diagnostic precoce. În România, în martie 2017, erau aprox. 6000 de copii bolnavi de cancer. 

Pe 3 octombrie se va sărbători Ziua Curajului. Leul tău curajos cine e?

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.