Am ajuns în spatele microfonului. VERSus se aude la RadioIndieGen

De când mă cunosc am avut trac. Poeziile din școala generală le spuneam cu cele mai mari emoții, uitându-mă într-un punct fix și niciodată în sală. Așadar, în față nu prea stăteam niciodată, că nu-mi plăcea. Preferam ca lumea să știe mai puțin cine sunt și să nu mă vadă vorbind în public.

A urmat o perioadă în care făceam dedicații la radio-uri. Închideam ușa de la cameră cu cheia și sunam în direct la radio. Știam că acolo ești recunoscut doar după voce și pe mine asta mă-ncânta foarte tare. Atunci mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fiu și eu acolo, undeva unde să nu trebuiască să mă vadă nimeni, dar cu toate astea să mă asculte.

În spatele microfoanelor ai avantajul ăsta: nu te privește nimeni. Ești doar tu, colegul de emisie și realizatorul emisiunii. Știi că dacă dai greș, o vei face fără ca cei care te ascultă să te vadă, ci doar să-ți simtă tremurul vocii. Motivul pentru care mi-am dorit să stau în spatele unui microfon și să vorbesc e acela că știu că la un moment dar cineva m-ar auzi și mi-ar recunoaște vocea. Doar pe ea. Nimic mai mult.

Am prins o portiță liberă și am zis că trebuie să profit de ea. La RadioIndieGen se căutau colaboratori, de orice fel. Așa că, Adrian, tânărul cu avânt și entuziasm a venit cu o propunere, la îndemnul lui George, deja colaborator al radio-ului: să facem o emisiune. Amândoi. Liviu, fondatorul RadioIndieGen a fost de acord imediat ce a citit mailul nostru curajos. Iar pentru că stilurile noastre muzicale sunt destul de diferite și privim muzica cu alți ochi, ne-am gândit că am putea să ne numim scurt și la obiect: VERSus. 

Sub deviza: program cu disciplină de weekend, dirijat de Adi și Andra, VERSus e duelul muzical și cultural dintre mine și Adrian. E ora de libertate pe care o avem la dispoziție în fața microfonului, e emisiunea în care se aude muzica pe care o ascultăm zi de zi, care ne place, unde veți auzi evenimentele pe care le recomandăm și la care încercăm pe cât posibil să ne facem și noi apariția. VERSus e despre ceea ce ne place și ne-ar plăcea să transmitem mai departe.

La început va fi la fel ca-n școala generală. Emoțiile vor fi acolo, se vor simți în vocea tremurândă. Dar e mult mai bine când te asculți în căști și știi că încerci să treci peste vocea ta și să redai ceea ce vine mai mult sau mai puțin liber direct din mintea ta. Nu e o treabă ușoară, am realizat deja asta, dar o să fie făcută cu drag și cu multă pasiune, așa că într-un final va ieși bine.

Suntem de ascultat în fiecare vineri, de la orele 11, pe RadioIndieGen.roNu promitem că nu ne vom bâlbâi, că veți fi de acord cu noi, că nu vă vom “speria” sau că nu veți râde de noi, dar sperăm măcar că ne veți da o șansă.

Suntem de găsit și pe pagina de FacebookAcolo vom fi prezenți constant și ne puteți scrie oricând, fie că e vorba de o sugestie, recomandare de eveniment, feedback – pozitiv sau negativ și orice vă mai trece vouă prin cap.

Ne auzim vineri, da? :-)

Comentezi?

comments

Related Post

9 Replies to “Am ajuns în spatele microfonului. VERSus se aude la RadioIndieGen”

  1. Mi se pare una dintre cele mai tari emisiuni din lumea radio! Felicitări vouă pentru idee! Pe mine una mă încântă și-s curioasă tare să văd cum o să fie exact și ce-o să spuneți voi la microfon! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.