Astăzi începe Hip Trip Travel Film Festival

Întotdeauna i-am admirat pe cei care şi-au luat lumea în cap şi au plecat departe de casă. Au renunțat la aproape tot, şi-au pus câteva haine într-un bagaj, şi-au rugat vecinii să le mai ude florile din când în când, şi-au făcut curaj şi au cumpărat primul bilet de avion spre un loc oarecare. Pornesc de acolo şi apoi, în timp, merg către unde văd cu ochii.

Nu e o coincidență cu faptul că la fiecare reducere la biletele de avion îmi lucesc ochii. Uneori aş vrea şi eu să fi avut curajul lor. Sau poate îl am, dar nu ştiu încă. Oricum, asta e altă discuție.

hip-trip-2-2016-web

Astăzi începe Hip Trip Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din Romănia. Şi, în acelaşi timp, cred eu, festivalul care îți trezeşte dorul de ducă cu 100%.

Cea de-a treia ediție începe în această seară, de la ora 19:00, și are în deschidere filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar din 2017. Producția a primit două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția din seara asta se va face în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

Pe lângă cele 4 secțiuni ale festivalului (Focus: On the Road, Exploratorii, Social Trip și HipKids) va fi și un workshop* de producție video interactiv, prezentat de Leon McCarron, membru al Royal Geographical Society. El este specializat în expediții pe distanțe lungi și revine la HipTrip Travel Film Festival, unde va susține acest workshop de 2 zile, pe 29 și 30 octombrie, sub denumirea „Bucureștiul viu”.

Hip Trip Travel Film Festival începe astăzi și se termină pe 30 octombrie. Filmele vor rula la Cinema Union și Cinemateca Eforie din București. Biletele se găsesc aici, iar programul îl puteți găsi în totalitate aici.

Motivul pentru care să mergeți la festival? E simplu. Veți călători în cel puțin 20 locuri din întreaga lume. Şi apoi, cu siguranță vă veți face planuri de a le vizita în realitate.

*Costul de participare la workshop este de 220 lei

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.