Balkanik Festival, ediție dublă de muzică și distracție balcanică

Mâine se face deja un an de când dansam pe ritmuri balcanice la Grădina Uranus. Îmi amintesc că a fost prima experiență de acest gen și că m-am distrat destul de tare, încât am zis că trebuie să revin și anul ăsta.

balkanik 1

Cea de-a cincea ediție Balkanik Festival și-a deschis porțile aseară, dar mai are pregătite încă două zile și nopți de muzică, dans și de târg meșteșugăresc cu meșteri din multe țări. O să găsim chiar și ceramiști care au păstrat tradiția ceramicii de Cucuteni, pe care am avut ocazia să o descopăr și eu anul trecut, la cea de-a 3-a ediție #priNeamt.

Dacă sunteți pasionați de tarot sau chiromanție, cred că veți găsi și așa ceva pe acolo.

Anul ăsta, Balkanik Festival s-a extins și vom primi porție dublă de concerte și distracție. După ora 22, party-ul, mai exact discoteca balcanică, se va muta indoor, exact lângă Grădina Uranus, la The Ark (Strada Uranus, 150).

Ce nu vreau să ratez astăzi și mâine la Balkanik Festival:

Sâmbătă, de la 17.30, aș vrea să văd Lemon Bucket Orkestra, despre care am auzit niște povești interesante și care cred că vor avea o prestație live foarte bună, și desigur, de la ora 21.30, Fanfare Ciocârlia, pe care i-am văzut și anul trecut și care sunt savuroși.

After party-ul din Ark se continuă până dimineață cu Cumbus Cemaat, de la ora 23:30, Ion Din Dorobanți (Future Nuggets) și Dj Sielat (Norvegia).

Mâine, de la ora 14, va fi un lunch balcanic, expoziții de fotografie (pe care o găsim și sâmbătă de altfel), sculptură și pictură, iar la ora 17.30, la The Ark, puteți vedea în avanpremieră filmul Dincolo de calea ferată, în prezența regizorului Cătălin Mitulescu. De la ora 19:30 vin Amsterdam Klezmer Band, iar seara o încheie Shantel & Bucovina Club Orkestar, pe care mi-ar plăcea să-i revăd.

Biletele de o zi pentru Grădina Uranus le găsiți la intrare, la prețul de 50 lei/zi. Cât despre party-ul din The Ark, pentru cei care nu participă la festival, prețul unui bilet va fi de 25 lei/seară și va putea fi cumpărat de la intrare.

Hai să ne distrăm balcanic!

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.