Bucharest City App, aplicația de care are nevoie Bucureștiul

A sosit momentul mult-așteptat, în primul rând, de mine ca bucureștean, apoi de mine ca parte din echipa Travelers of Bucharest: lansarea aplicației Bucharest City App, pe care o puteți găsi începând de astăzi *gratuit* în App Store (iOS) și Google Play (Android).

Este prima, așadar și singura aplicație care prezintă capitala cu tot ce are ea mai bun. De la evenimente, restaurante, cafenele, pub-uri, până la atracții turistice, magazine, spa-uri și multe alte informații care îi pot fi de folos atât unui turist, cât și unui locuitor al orașului, fie el bucureștean sau nu.

screenshot travelers

Bucharest City App a venit, mai întâi de toate, ca o nevoie pentru dezvoltarea turistică acestui oraș. Lucrurile trebuiau să plece dintr-un punct, iar lansarea unei aplicații muncite, dezvoltate și susținute 100% din fonduri proprii, este primul pas în a pune lucrurile pe picioare. În al doilea rând, a venit ca o continuare la o scară mult mai mare a ceea ce s-a dezvoltat natural și frumos cu pagina de Facebook Travelers of Bucharest, care a crescut organic într-un singur an la 14.000 de fani și a ghidului Bucharest City Guide (variantă tipărită și digitală) care a ajuns la 15.000 de turiști.

Pe mine, vorbesc din punct de vedere obiectiv, mă încântă foarte tare, mai ales că e foarte ușor de utilizat și îmi place foarte tare combinația de culori (și nu numai). Poți 1. să nu-ți faci cont dacă nu vrei, ci să utilizezi aplicația per say, 2. să-ți faci cont legat la Facebook sau Google. Dar, credeți-mă, veți vrea să vă faceți cont ca să puteți să vă generați singuri listele de locații pe care le preferați din oraș. Funcționează ca o rețea socială la nivel local. Eu deja mi-am pus câteva locații și evenimente în lista de following și aștept să primesc memento-uri.

screenshot travelers3

p.s. dacă vă uitați cu atenție în poza din Shoteria, o să mă vedeți și pe mine :D

E o aplicație foarte intuitivă și o să fie un update continuu la toate activitățile din oraș. Cel mai bine e că, atunci când străinii sau prietenii care vin în vizită în oraș ne vor întreba: ce e de făcut în București, le vom putea cu mândrie să le spunem că există o aplicație pe care o pot downloada și se pot orienta singuri către locurile pe care le preferă.

Enjoy Bucharest! Cam despre asta e vorba în aplicație. Felicitări, Alex și Dragoș! Trebuia să veniți voi în București ca să se-ntâmple asta și nu pot decât să mă bucur că ați gândit și ați avut o asemenea inițiativă, demnă de lăudat!

Hai, la download cu voi! Bucharest City App e noul vostru ghid de București. Luați orașul la pas alături de noi :smile:

Întregul proiect a fost adaptat pentru Eventur Group de echipa iConsult pe platforma Eventya.

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Bucharest City App, aplicația de care are nevoie Bucureștiul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.