Ce concerte vedem în țară până la finalul anului

Nici nu am încheiat bine 2016, când vă povesteam care sunt cele 10 concerte de suflet pe care le-am simțit demne de notat, că am început deja să mă gândesc la ce ar trebui să bifez în 2017 în materie de muzică.

Și pentru că anul acesta mi-am propus să redactez cât mai multe liste, am debutat cu cea mai la îndemână: concertele pe care să le vedem în țară până la finalul anului. Desigur, am fost din nou, subiectivă și am selectat concertele pe care mi-ar plăcea să le văd, în ordine cronologică. E o listă la o primă vedere.

Articolul va primi, însă, update-uri constante. Așa că, dacă aveți recomandări de concerte de pe meleagurile noastre, le aștept în comentarii.

Aaronprimul concert de anul acesta pentru mine. Pe băieți am mai avut ocazia să-i văd live anul trecut în Cluj, la Jazz in the Park, unde am reuşit să ajung, total întâmplător, într-una dintre seri. Nu îi mai ascultasem până în momentul în care am ajuns la concert, dar au fost o surpriză. Tot atunci au anunțat că vor mai reveni în România cât de curând. Recomand.

Unde și când? Club Control, 13 ianuarie. Bilete: 70 ron.

Arms and Sleepers: nu știu ce făceam anul trecut când au avut concert în Club Control, dar acum îmi pare rău că i-am ratat. Fac minuni atunci când îi asculți; nu mai ai nevoie de altceva. Terapie. Recomand, atât pentru clujeni, cât și pentru cei care vor mai dea o fugă-n Ardeal doar de drag.

Unde și când? Shelter, Cluj. 27 ianuarie. Bilete: 20 ron.

The Temper Trapdacă în septembrie 2016 la Lollapalooza am fugit la finalul concertului în speranța că o să mai prind un pic dintr-un alt concert la o altă scenă, și am ratat una dintre piesele lor cele mai cunoscute Sweet Disposition, anul acesta mi-ar plăcea să stau în primele rânduri și să mă bucur de întreaga experiență muzicală.

The Temper Trap sunt la primul lor concert în România, care face parte din turneul de promovare a noului lor album, Thick as Thieves.

Unde și când? Fratelli, 21 februarie. Bilete: acces general – 140 ron, VIP – 210 ron

Shantel: genul muzical interpretat de muzician va fi întotdeauna o bucurie pentru spiritul nostru latin. Pentru cei care nu știu, Shantel este un DJ german care mixează muzica tradițională balcanică și este cunoscut pentru colaborările lor cu rromii.

Unde și când? Centru, 25 februarie. Bilete: 20 ron (acces general)

Joshua Radin: în facultate aveam o prietenă care fredona constant piesele lui. Cunoscut pentru majoritatea soundtrack-urilor din Grey’s Anatomy, House M.D. sau One Tree Hill, Joshua Radin va concerta în premieră în România.

Unde și când? Hard Rock Cafe, 5 martie. Bilete: acces general – 85 ron, VIP – 125 ron.

Swans: dacă sunteți fanii genului muzical new wave (early), cred că nu ar trebui să ratați concertul americanilor de la Swans. Au o lungă istorie muzicală-n spate, iar acum vin să-și promoveze noul album, The Glowing Man.

Unde și când? Control Club, 23 martie. Bilete: 65 ron.

Jason Mraz…it cannot wait, I’m yours! Cu siguranță știți cel puțin piesa asta de la Jason Mraz. El va veni cu chitara sa într-un prim concert în România în această primăvară.

Unde și când? Sala Radio, 11 martie. Bilete (cu pre-sale code: mrazisyours) aici.

Bill Laurance (Snarky Puppy): pianistul din ansamblul de jazz Snarky Puppy revine la București după trei ani, într-un concert din seria Jazz Nouveau, organizată de Twin Arts, în parteneriat cu Club Control. Așadar, o seară de jazz de primăvară, de care o să vă bucurați cu siguranță.

Unde și când? Control Club, 27 martie. Bilete: 50 ron.

Phantogram: uite o trupă pe care nu mă așteptam să o văd prea curând în România. Trupa americană Phantogram concertează în premieră la noi și este o adevărată surpriză pentru care merită să sărbătorim finalul primei luni de primăvară.

Unde și când? Quantic, 30 martie. Bilete: pe categorii, aici.

Apocalyptica: cu cinci concerte în țară, cel mai recent la ARTmania în Sibiu, 2015, Apocalyptica se întorc pentru a sărbători 20 de ani de la apariția albumului Metallica by 4 cellos. Cu siguranță o experiență foarte interesantă, de neratat.

Unde și când? Sala Palatului, 6 aprilie. Bilete: pe categorii, aici.

Pink Martini: vor fi prezenți din nou la București, alături de una de una dintre cele mai sonore voci, Storm Large. Poate solista ne va face o surpriză și va cânta piesa cu care i-a câștigat pe mulți dintre ascultătorii români, coverul după piesa Mariei Tănase, Până când nu te iubeam.

Unde și când? Sala Palatului, 20 aprilie. Bilete: pe categorii, aici.

Gregory Porter: pentru fanii jazz-ului, prezența lui Gregory Porter în România este o surpriză. Pentru prima oară la noi, cântărețul american vine să-și promoveze ultimul album, Take me to the Alley, lansat anul trecut.

Unde și când? Sala Palatului, 24 aprilie. Bilete: pe categorii, aici.

Deep Purple: turneul uneia dintre cele mai longevive trupe de rock se numește The Long Goodbye, semn că ar putea fi chiar ultimul. Au început concertele de anul trecut și se vor opri și la noi, pentru promovarea celui de-al 20-lea album studio Infinite. Momentan, nici pe site-ul lor și nici pe alte site-uri de eveniment nu apare concertul.

Unde și când? Parcarea A de la Romexpo, 13 mai. Bilete: pe categorii, aici.

Kings of Leon: după ce i-am ratat la Berlin și aproape că-mi părea rău când le-am ascultat ultimul album, s-au gândit să ne facă o surpriză și să ne viziteze pentru prima oară.

Unde și când? 17 iunie, Arena Națională. Bilete: pe categorii, aici.

Placebo: una dintre iubirile mele din adolescență revine la București pentru a aniversa 20 years of PlaceboDintre toate aparițiile lor prin capitală sau prin preajmă, îmi amintesc că i-am mai văzut doar la Summer Well în 2014. Cu siguranță va fi un show memorabil anul acesta.

Unde și când? Arenele Romane, 28 iunie. Bilete: acces general, 190 lei.

Evanescence: nu cred că există persoană care să nu fi ascultat cel puțin o dată Evanescence. My immortal era la un moment dat piesa mea de karaoke preferată (desigur, doar în casă). Trupa a mai fost în România în 2012, iar acum au confirmat un nou show.

Unde și când? Arenele Romane, 29 iunie. Bilete: pe categorii, aici.

Moderat, Alt-Jla finalul lui 2016, Electric Castle a venit cu o veste bună pentru vara lui 2017. Două trupe așteptate și apreciate vor veni în România. Așadar, pentru cei care nu și-au făcut planuri vara asta, stați pe aproape, se mai anunță muzici interesante la castel!

Unde și când? Electric Castle, Cluj. 12-17 iulie. Bilete: pe categorii, aici.

Depeche Mode: pentru nostalgici și nu numai, Depeche Mode revin în România. De data asta muzica live va răsuna pe cel mai frumos stadion din țară, Cluj Arena. În primăvara acestui an, englezii vor lansa un nou album, Spirit, iar vizita lor face parte din turneul de promovare.

Unde și când? Cluj Arena, 23 iulie. Bilete: pe categorii, aici.

Editors, Interpol, Nothing but Thieves, Roosevelt… de fapt, tot lineup-ul Summer Well de anul acesta. Aș putea să spun că este, după ediția care i-a avut și pe The National, cea mai bună de până acum. Sunt cam toate numele pe care le-aș vedea într-un festival din afară. Jos pălăria, Summer Well!

Unde și când? Domeniul Știrbey (Buftea), 12-13 august. Biletele, pe două zile, aici.

Awakemuzica bună a mai primit un festival. La începutul toamnei, în Târgu Mureș mergem să-i vedem pe Rag’n’Bone Man, pe care mă bucur că l-am descoperit odată cu RadioIndieGen, pe Tom Odell, pe care l-am mai văzut pe la noi, dar noul album e o încântare, și sperăm noi, vor mai anunța și alte trupe de interes.

Unde și când? Târgu Mureș, 1-3 septembrie. Bilete aici.

Fink: pentru a doua în România, minunatul Fin Greenall revine să ne încânte cu muzica și chitara sa. De neratat!

Unde și când? Club Control, 7 octombrie.

Stay tuned for more!

Foto: Pexels

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.