Ce-mi doresc de Anul Nou Chinezesc

Am încetat să mai fac liste pe care să înșir niște lucruri pe care mi le doresc pentru noul an. Nu mai funcționează așa. Nu mai scriu nici o resolution list, pentru că nu mai simt nevoia să o fac. Pentru că știu că, la sfârșit de an, dacă există ceva ce nu pot să bifez, pentru că a ținut sau nu de mine, ori pentru că între timp mi-am dat seama cât e de greșit să-mi doresc asta, ori pentru orice alt motiv, mă-ntristez și iaca, din lista de dorințe, devine o listă de mai mult sau mai puțin regrete.

2014 a fost un an relativ bun. S-au întâmplat lucruri frumoase, am cunoscut oameni, am mai sudat niște legături. Alți oameni au dispărut din viața mea, fie că au făcut-o cu sau fără știrea mea, dar per total, am încheiat anul cu un singur gând: anul ăsta (2015) n-am să fac atât de multe greșeli precum am făcut în trecut, de orice natură ar fi ele. Și sper să fie așa. Sper să existe mai mult cap în alegeri, căci altfel va fi rău de căciulă.

Astăzi, la ora 18, domnii și doamnele din China au trecut în Anul Nou Chinezesc. Dacă mi-e dat voie să trișez, am să mă mai gândesc o dată la ce-mi doresc anul ăsta. Pe lângă ce am menționat mai sus, aș vrea ca cei dragi mie să fie fericiți, fie că aleg să mai rămână prin preajma-mi sau nu, dar să fie împliniți și să se bucure de ce au: de lucrurile și oamenii frumoși care-i înconjoară.

Și pentru că eu sunt mare fană mâncare chinezească, my favourite dish in the world, cum poți să sărbătorești Anul Nou Chinezesc fără să guști niște orez curry, cu niște urechi de lemn și niște vită cu furnici urcându-se-n copac (cât mai iute!)? Iar în timp ce mănânci toate aceste bunătăți, pe care le poți găsi și la Wu Xing, pune-ți o dorință.

Wu Xing a oferit zilele acestea câte un lampion pentru fiecare comandă efectuată și au organizat chiar și un concurs pentru cei care s-au fotografiat înălțând lampionul. Chiar dacă eu nu am apucat să fac asta, am să-ncerc ca într-unul dintre anii care vor urma, să merg chiar acolo, în inima Chinei și să înalț un lampion de prin apropierea Zidului Chinezesc.

(p.s. e o bere produsă-n China care e foarte bună, întrebați-mă și vă spun care)

Până atunci, nu uitați de visele voastre. Tot e posibil atunci când îți dorești cu adevărat, nu?

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.