Ce muzică ascultăm săptămâna asta?

Am decretat. Săptămâna mea va începe de marți. Eu și ziua de luni nu ne înțelegem absolut deloc. Așadar, pentru că am mai descoperit sau mi-a ieșit în cale un album sau o piesă frumoasă, am spus să nu le păstrez doar pentru mine, ci să le împărtășesc și cu voi. Dar nu de luni, ci de marți.

Așadar, iată ce se află în playlist-ul meu săptămâna asta.

Second Wave – Odd Soul

Despre Daniel și Radu v-am mai povestit. Studenții la Medicină (cărora nu le place să fie astfel catalogați) care bat la tobe și zdrăngăne la chitară, dar se joacă și cu vocea în timp ce iau pauză de la cursurile de anatomie. Băieții iau o pauză anul ăsta (au rezidențiatul), dar ne-au lăsat cu piesa Odd Soul cu care să ne mai dezmorțim pe vremea asta instabilă.

James Blake – If the Car Beside You Moves Ahead

V-am mai spus deja de piesa asta, dar vreau să vă reamintesc. După aproape doi ani de la ultimul album, londonezul meu preferat, pe care de asemenea îl și visez, a lansat această minunată piesă.

Ce îmi doresc eu de la 2018 este un nou concert cu el (solo) și un nou album. Până atunci, mai lăsăm un pic piesa asta #perepeat și ne bucurăm pentru cei ce îl vor vedea în deschiderea concertelor lui Kendrick Lamar.

Rhye – Waste

Una dintre bucuriile mele de la acest început de an este cel de-al doilea album Rhye, de a cărei lansare uitasem complet. Dar cu atât mai bine. M-a suprins plăcut fiecare piesă nouă pe care am ascultat-o. La final de an, cu siguranță va fi în top cele mai bune zece albume.

Vă las cu cea care deschide Blood, cu mențiunea că e musai să ascultați întreg albumul. Pe repeat, altfel nu se poate.

Sevdaliza – Soul Syncable 

Vestea bună? Sevdaliza vine în România pentru a doua oară în ultimul an. Când? Pe 9 februarie în Club Control. Vestea mai puțin bună? E sold out de multă vreme.

Soul Syncable este ultima piesă lansată și sper să vă convingă că este o artistă de urmărit. Iar live… este una dintre cele mai pasionale femei pe care am văzut-o vreodată pe scenă.

The Boxer Rebellion – Goodnight 

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, ca să citez dintr-un contemporan, The Boxer Rebellion nu doar că își lansează un nou album în acest an, ci ne și onorează cu prezența, pentru a doua oară în ultimii aproape patru ani. Când și unde? Fratelli Studios, 16 martie. Alături de ei vor fi All We Are și Golan. Stați pe aproape, revin curând cu mai multe detalii. Also, biletele se găsesc aici.

Moby – Mere Anarchy

Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt – cel de-al 15-lea album din cariera lui Moby. Titlul albumului (referință din cartea lui Vonnegut, Slaughterhouse-Five) este o ironie a vieții (în ceea ce mă privește, desigur), așadar cu siguranță o să-mi placă.

Mere Anarchy este cea de-a doua piesă lansată. Așteptăm întregul album. 2 martie.

Joan – Tokyo

Îmi plac playlist-urile de pe Deezer pentru că așa am descoperit multă muzică bună. De pildă, piesa Tokyo, pe care am ascultat-o nici mai mult nici mai puțin de 58 de ori în decurs de 2 zile.

Și mă impresionează și mai mult atunci când piesele astea vin de la duo-uri de genul celor de la Joan. Aviz băieților, (citez) piesa e mai mult pentru gagici.

Jadu Heart & Mura Masa – U Never Call Me

Pe Mura Masa (21 ani!!) l-am pus pe lista de to see anul ăsta. Iar colaborarea asta cu Jadu Heart pe care am ascultat-o pe repeat în ultimele zile nu face decât să mă convingă că este unul dintre artiștii care au debutat cu două picioare drepte, nu doar unul singur. Sigur, titlul merge oricând ca dedicație.

Bonus, piesa de dansat în oraș:

Peggy Gou – It makes you forget (Itgehane)

Foto: Pixabay

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.