Ce se-ntâmplă când apeși “Nu” pe site-urile care te-ntreabă dacă ai 18 ani

Îmi amintesc că acum mai bine de doi ani și jumătate eram într-un pub din București, comandasem o bere pe care o savuram liniștită cu Alexandra, și un ospătar care tot dădea târcoale mesei a venit la mine și m-a întrebat, un pic jenat: nu te supăra, tu ai 18 ani? Am râs, m-am simțit flatată (not.) și i-am spus că da, chiar mai mult.

Desigur, să ne amintim și de episodul din avion


și de multe alte situații asemănătoare pe care le voi păstra pentru mine. Oricum ar fi, istoria se repetă.

Cred că toți am mințit la un moment dat despre vârsta noastră. Fie că spuneam o altă vârstă pe mIRC sau în viața reală vreunui băiat care era mai mare decât noi, fie că mințeam când voiam să intrăm într-un loc unde cei sub 18 ani nu aveau voie și chiar și atunci când trebuia să ne facem conturi pe site-uri care nu ne permiteau asta decât dacă aveam vârsta legală.

Însă nu m-am întrebat niciodată ce se-ntâmplă dacă răspunzi NU, în genere pe un site cu produse alcoolice, când ești întrebat dacă: Ai peste 18 ani?

La un moment dat vorbeam cu Senia și mi-a arătat site-ul celor de la Alexandrion, care la vremea aceea aveau un mesaj foarte amuzant atunci când răspundeai negativ la întrebarea de care, ca minor, ți-e cel mai teamă. Așadar, cât de creative sunt site-urile de alcool atunci când vine vorba de a te refuza pe motiv de vârstă?

La J&B România se întâmplă, aparent, același lucru, chiar dacă ai sau nu 18 ani. Poți intra liniștit pe site.

Am mai încercat asta pe Grolsch, la fel și pe Timișoreana, Peroni, dar nu au vreun refuz amuzant.

Bergenbier au avut o încercare simpatică de copy: ne vedem după majorat!

Pe site-ul Absolut (internațional), după ce introduci o vârstă mai mică de 18 ani, îți arată o listă de termeni și condiții care spun, pe scurt, că ești prea tânăr pentru alcool.

Becks nu permite ca anul tău de naștere să fie altul decât unul care începe cu 19. La fel și Carlsberg (internațional). Anul viitor se vor schimba lucrurile.

Nu-ul celor de la Jameson e chiar fun.

La Heineken (internațional) găsești mesajul următor:

Un mesaj serios, dar corect, vine de la Jägermeister:

Sigur. Rămânem la capitolul alcooluri, după cum spunea Guillaume Apollinaire. Dacă aveți exemple amuzante sau măcar simpatice de astfel de refuzuri, le aștept în comentarii.

Foto: Pixabay

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.