Ce se-ntâmplă frumos anul ăsta la Electric Castle

Iulie 2016.

Să merg sau să nu merg? Asta e întrebarea. Cu un botez duminică pe 17, cu un drum dus-întors București-Cluj, nu e cea mai ușoară decizie. Da, muzică. Da, festival. Dar oare să bat drumul până acolo?

(…)

Anul ăsta am bifat prima mea ediție de Electric Castle. Am început bine pentru că am nimerit într-un an în care a plouat chiar binișor la castel, așadar, într-un an de tradiție.

Iulie 2017.

(…) Mi-am lăsat bagajul la cazare și am plecat spre ceea ce avea să fie prima zi de festival. We missed you, Electric Castle! And we know you missed us too! Ne-a întâmpinat un băiat drăguț care ne-a pus brățările și eram gata pentru o nouă aventură!

Trei dimineți la rând nu mi-am setat nicio alarmă. M-am trezit într-un pat din Cluj, învelită până-n gât de la frigul îndurat cu o seară în urmă, cu muzica încă țiuindu-mi în urechi, dar în fiecare dimineață cu gândul la o nouă zi de Electric Castle. And God, it felt so good!

La Electric Castle te îndrăgostești. Inevitabil. De un fotograf pe care îl vezi în photo pit, de un artist (pentru prima sau chiar a doua oară când îl vezi), de un băiat la care te holbezi înainte să înceapă concertul Alt-J, apoi pe care îl tot privești pe furiș în timp ce Joe Newman cântă de zor. De băiatul care îți alimentează cardul, de oamenii care dansează la The Pitch, de o discuție, de o fată din alt oraș, de o fotografie pe care ați făcut-o împreună.

De bălăngăneala unuia care a băut prea mult, dar nu îi pasă, de tatuajul temporar al altcuiva, de concertul Moderat la care te tot gândești de luni bune, de un cuplu, de fericirea din ochii lui când e cu ea, de un ținut de mână în autocarul care te duce înapoi spre casă, de o piesă pe care ai dansat la 1:30 a.m. în Hangar. Te îndrăgostești de o ploaie scurtă, de o pereche de ochi frumoși, de niște cizme cu unicorn care nu sunt ale tale, de fiecare băiat care este îndrăgostit de un alt băiat. Ești îndrăgostit mai ales de întâlnirile din offline cu oameni pe care îi vezi doar o dată pe an sau pe care nu i-ai mai văzut niciodată. Ești îndrăgostit de fiecare mișcare pe care o faci. Electric Castle îți provoacă asta.

Iulie 2018.

Pot momentan doar să-mi imaginez cum va fi. AMR 1 zi și jumătate.

Așadar, ce pot presupune că se va întâmpla frumos anul ăsta la Electric Castle?

 • Se va dansa până dimineața
 • Se va consuma alcool… moderat *mhm*
 • Se va dormi în cort sau pe lângă cort
 • Se va face duș în camping
 • Se va întâlni om cu om, clujean cu bucureștean, bucureștean cu clujean etc
 • Se va ascultă muzică bună (bună bună!)
 • Câte o îndrăgosteală fulgerătoare care fuge la fel de repede precum a venit
 • Yoga dimineața sau la prânz
 • Multe activări pe care nici nu ni le imaginăm acum, inclusiv cea de la Enel de care sunt tare curioasă
 • Anul ăsta mâncăm (în sfârșit!) de la mult lăudatul Cimbru. Pe lângă ei vor mai fi Bao Van, Camionetta, Drunken Squid, Marty Burgers, Wok & Roll etc. Și desigur, nelipsiții Lidl Royal FestPe toți îi găsiți aici
 • Multe alte surprize
 • Încă mă mai rog la zeitățile care se ocupă cu ploaia să ne lase în pace în perioada asta(!)

Pe cine vedem la cea de-a 6-a ediție EC?

Pe prietenii din Cluj, pe cei pe care încă nu îi avem, pe organizatori, pe mulți oameni faini la EC Sessions, dar și mult dans și muzică bună. Amintesc mai jos numele pe care-mi doresc eu să le văd ediția asta:

 • London Grammar – anul trecut se-ntâmpla ca una dintre trupele de pe lista Lollapalooza Berlin să fie și London Grammar. Vă las să ghiciți pe ce loc din lista de cele mai bune concerte pe care le-am văzut în 2017 se află oamenii ăștia :) Doar atât vă spun: sâmbătă, 21 iulie, Main Stage, ora 22:00. O să vă placă. Promit!

 • Mura Masa – chiar a fost o surpriză! După ce am găsit o melodie preferată pe care am ascultat-o pe repeat o perioadă, mi s-a deschis apetitul pentru toate piesele lor. Cu siguranță va fi unul dintre live-urile de la Main Stage de care o să mă bucur ediția asta.

p.s. ăsta este ultimul single lansat vara asta. Sigur îl vom auzi și live pe 20 iulie.

 • Nothing but Thieves – se pare că îmi fac un obicei din a vedea anumite trupe de mai mult de două ori live. Dar nu mă plâng. După englezii de la The Nothing but Thieves (alături de Temper Trap, Radiohead și ulterior, James Blake) am avut curajul să plec pentru prima oară la un festival în afara țării. Asta se-ntâmpla în 2016. În 2017 am avut ocazia să îi vedem și pe pământ românesc la Buftea, iar acum a treia oară la Electric Castle. This must be something! Așadar, nu ratați show-ul lor. Se lasă cu fluturat din plete.

 • Son Lux – ceva îmi spune că Son Lux o să strângă multă lume la concertul lor. Și pe bună dreptate. Chiar dacă am fost sceptică în ceea ce privește ultimul lor album, cineva m-a convins că trebuie să îi mai acord o șansă. Așa că mă bucur că îi vom putea vedea live vara asta, mai ales în aer liber. O să fie frumos, pun pariu.

Lista continuă: Groove Armada, Wolf Alice, Hayden Jamesn JP Cooper (She’s on my mind, she’s on mind), Kensington, Alex Metric, Múm, Fakear, Netsky, Dubioza Kolektiv, Off Bloom, Petre Inspirescu, Raresh, Herodot, Charlie Rabbit King, Damian Marley, Jessie J – nu-s eu cea mai mare fană, dar chiar sunt curioasă de show-ul ei, Elrow Party, also, orice se-ntâmplă la Booha Mansion și în Hangar etc.

De neratat: silent party-ul Odotte, Mircea Grecescu, Cristina Chicuș și Alt Om

De reținut!

No automatic alt text available.

Dacă vreți să câștigați un bilet pentru anul viitor asigurați-vă că folosiți hashtag-urile de mai jos în postările voastre și să faceți fotografiile publice de pe oriunde le postați ;)

And many more. Găsiți aici programul pe zile și pe ore, ca să vă puteți face liniștiți programul și să vă asigurați că nu veți rata nimic din ce v-ați propus să vedeți. Pe mine o să mă găsiți cam pe la toate scenele, trying to make the best of it.

Ne vedem acolo?! Numai mâine nu-i poimâine. 18-22 iulie. Cluuuuuuj! Bonțidaaaa! Electric Castle!

p.s. anul ăsta sper să mai adaug niște locuri interesante pe lista asta: unde mănânci bine când ești în Cluj

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.