Ce și unde mâncam în București?

Există această falsă așteptare pe care o au deseori prietenii mei: Andra iese des în oraș, sigur știe unde trebuie să mergem să mâncăm. Să fie și ceva bun, desigur.

Ei bine, știe și nu prea știe. În Cluj știe cu siguranță (sau știa, cel puțin). Ajunge rar și mănâncă în locuri bune. Dar în București are prostul obicei de a nu mai încerca să găsească locuri noi. Rămâne la aceleași vechi restaurante pe care le-a încercat și i-au plăcut. Deși, da, acceptă și provocări culinare atunci când e cazul.

Alex, unul dintre vecinii din scara blocului, mi-a trimis o leapșă de #foodchallenge acum o lună, pe vremea când încă nu aveam un plan alimentar stabilit și când mâncam fără să țin cont de nimic. Acum lucrurile s-au schimbat, așadar nu o să mă mai vedeți prea curând mâncând cele recomandate de mine mai jos.

Sigur, planul alimentar vine, recomandările rămân. Așadar, unde mâncăm bine atunci când ieșim în oraș?

No fast food? Sigur! Un brunch la Simbio – ouă poșate, halloumi, roșii și salată. Și nu numai. Vreau să mai ajung la TroficPapila – un spațiu foarte frumos, deschis nu foarte de mult, unde am auzit că au  mâncare delicioasă. Și pentru că tot suntem la acest capitol, pentru sfaturi de cum să mănânci sănătos, vă sfătuiesc să o urmăriți pe Carmen Albișteanu, cu ale ei Fit Tales – abonați-vă la newsletter! și pe Andreea Irimia, cu al ei blog – Think Healthy.

What about fast food? Când vine vorba de burgeri, aproape întotdeauna recomand Re:Modelier, este locul în care pot să-mi combin singură ingredientele. And always blue cheese! Am scris aici despre experiență. Dacă nu sunt acolo, mă găsiți la Circus Pub.

Dacă vorbim despre pizza, dau o fugă până la Buoni e Bravi, care este deschis doar până la ora 20:00 și doar de luni până vineri. O bucată de pizza este arhi-suficientă pentru o oră târzie. Am ajuns și pe la Pâine și vin, dar acolo trebuie să mergi însoțit de încă vreo 2 prieteni pentru o pizza întreagă și musai să faceți rezervare.

Paste – i-am descoperit la Summer Well pe cei Gattini Pasta. Delicios! Nu mai spun nimic, mergeți și vedeți. Stau parcați în fața noilor clădiri de la Timpuri noi sau îi mai găsiți pe la diverse evenimente de street food din oraș.

Altfel de paste – am descoperit în vară, pe Blvd I.C.Brătianu, Wok pe loc, unde am mâncat noodles cu preferatele mele, urechile de lemn. Mult mai bun decât Chopstix sau Wu Xing, my two cents.

Pentru coaste bune, alături de o porție de cartofi pentru suficient de mare pentru două persoane, apăsați tasta Energiea. Rămân cele mai bune de până acum – tips from Alexandru Negrea acum niște ani.

La capitolul salateam început să stau destul de bine, având în vedere că pe ele le mănânc cel mai des în oraș acum. La Alt Shift au niște salate foarte bune și am văzut că lumea e foarte mulțumită și de pastele lor, pe care încă nu le-am încercat.

Cât despre desert... papanașii de la Taverna lui Călinescu nu au dezamăgit niciodată și nici carrot cake-ul de la Hard Rock Cafe, pe care nu-l poți devora singur decât dacă te-ai asigurat că e tot ce vei mânca în ziua cu pricina.

Foto: Pexels

Comentezi?

comments

Related Post

1 Reply to “Ce și unde mâncam în București?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.