Coffee Lovers Manifesto – concurs de fotografie pentru iubitorii de cafea

Cum? Nu bei cafea? Nici măcar nu-mi place mirosul. Bine. A început să-mi placă și să-l suport prin preajmă. Dar nu am avut niciodată o pasiune pentru cafea sau derivatele ei. Și nici nu cred că o să am prea curând.

În schimb, desenele pe care le-am văzut pe cafelele celor cu care mă-ntâlneam “la o cafea” mi se par printre cele mai de neatins lucruri. Mi-ar fi milă să sorb din cafea până când desenul nu ar dispărea. Și ce poți să faci ca să surprinzi momentul în care desenul stă frumos pe cafea sau, și mai mult de atât, este desenat chiar sub ochii tăi? Să-l fotografiezi, nu?

Pentru toți cei care sunt pasionați de cafea, în special de cea de specialitate, exisă un concurs (proiect foto) pe Instagram: Coffee Lovers Manifesto, care vrea să dezvăluie cultura locală a cafelei de specialitate din România – și comunitățile care s-au format în jurul acestor coffee shop-uri.

Dacă nu-ți poți imagina nicio zi fără gustul și mirosul cafelei proaspăt prăjite și îți place să-ți împărtășești experiența de la cafea, postează pe Instagram fotografia și povestea despre ea, folosind hashtag-urile #coffeeloversmanifesto și #barmaniada2016.

O să întrebați de ce și Barmaniada. Ei bine, pentru că pasionații de cafea se vor putea reuni și la cea de-a șaptea ediție Barmaniada, cel mai important eveniment din domeniul bartending-ului. Iar prima etapă este cea de Barista, care are loc pe 31 mai. Cele mai faine fotografii care povestesc vizual experiența cafelei vor fi împărtășite publicului în ziua Etapei de Barista și vor fi și publicate în cadrul unei reviste dedicată comunității cafelei (ediție specială).

Clipboard01

Sunt și câteva premii pentru cele mai bune 3 imagini, premiate săptămânal, în perioada 15 aprilie – 19 mai.

Coffee Lovers Kit – care cuprinde o râșniță și un AeroPress, o metodă de preparare a cafelei la brew, Workshop-uri special create pentru pasionații de cafea și cei care își prepară cafeaua acasă și Degustări de cafea – sesiuni de degustare (cupping-uri) cu o selecție de cafele exclusiviste.

Coffee shop-uri partenere: Origo, STEAM Coffee Shop, T-Zero Coffee Shop, Let’s Coffee, ROOTS, HOF Café, FruFru, Dianei4, Victor Fresh To Go, PRESSCO, Jassyro

Spor la băut și fotografiat cafea!

Comentezi?

comments

Related Post

1 Reply to “Coffee Lovers Manifesto – concurs de fotografie pentru iubitorii de cafea”

  1. Imi place cafeaua si cred ca oricui ii place s-o aiba in jur, sa simta acel miros care este unul dintre cele mai placute pe care le stiu, cel putin pentru mine. Insa nu ma pricep la descris sau fotografiat. O sa urmaresc, totusi, pozele postate cu acele hashtaguri, sunt curioasa de ce va iesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.