Copiii au învățat să-și anime poveștile la #SuperCoders

Marți, 10 februarie, am ajuns la Impact Hub, la cea de-a doua ediție #SuperCoders, un workshop de programare pentru copiii cu vârstele între 10 și 13 ani, organizat cu ocazia Safer Internet Day. Atât în București, cât și-n Cluj Napoca s-au desfășurat simultan aceste ateliere de învățare, care au reunit laolaltă peste 100 de copii.

E imposibil ca ajungând acolo să nu-ți aduci aminte de copilăria ta și de cum se-ntâmplau lucrurile când aveai și tu vârsta lor. Țin minte că nu aveam telefon pe atunci și cu atât mai puțin nu știam să umblu în atâtea programe în care umblă ei în fiecare zi. Plus, nu aveam workshop-uri în care să putem să învățăm tehnici de codare.

#SuperCoders 2

La #SuperCoders copiii au lucrat în echipe și au fost îndeaproape ajutați de un mentor, majoritatea studenți în anul III sau IV la Facultatea de Automatică, Calculatoare. Ei au învățat să utilizeze platforma Scratch, pe care mi-am propus să o învăț și eu cândva, ca să recuperez anii copilăriei, și au fost încurajați să-și exprime creativitatea și imaginația, dar de data asta prin tehnici de codare.

Puteți găsi câteva dintre animații aici, aici și aici, plus un infografic cu activitatea desfășurată la eveniment. Pe lângă socializare și învățatul tehnicilor de codare, copiii au învățat să utilizeze eficient internetul.

Evenimentul #SuperCoders a fost organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet 2015 (SID).

Și pentru că și noi avem la rândul nostru părinți care nu știu să folosească tehnologia, Orange organizează un alt workshop, de data asta pentru părinți: #parintilascoala. Atelierul ăsta ar fi potrivit pentru mama, care încearcă să țină pasul cu tehnologia.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.