Cum a fost la concertul Morcheeba @ Arenele Romane

Mor(e)cheeba, Mor(e)cheeba!

După mai bine de 4 ani de când am fost la primul meu concert Morcheeba din București (iulie 2009), când din păcate nu am prins-o pe Skye Edwards la voce, am revenit alături de trupă și aseară, într-un concert de promovare al ultimului album, Head up High. Am ajuns la Arene după ce s-a terminat concertul The Speakers (despre care însă, nu am auzit nimic până ieri), adică în jur de orele 21. La 21.03, s-au stins luminile, și am auzit basul acordându-se.

Entuziasm și în același timp, Big Calm. Știai că o să te unduiești încetișor, parcă  un pic fumat, pe fiecare dintre melodiile trupei.

Cortul nu era aglomerat, dar cei care veniseră au urlat când a apărut Skye pe scenă și era un sentiment tare plăcut să știi că ai ajuns acolo unde trebuie. Concertul a început cu piesa ”Make Believer”, de pe albumul  Head up High. Deja începusem să dansez. La următoarea piesă am ascultat cuminte. Cu vocea de poveste, Skye ne cânta ”Never an Easy Way”, o piesă de pe un album de prin 1996.

morcheeba concert

Eram prea cuminți. Ce se întâmpla? Skye încerca să se lămurească de ce este atât de gol spațiul dintre scenă și public. Probabil cineva din față i-a strigat sau i-a exemplificat prin semnul frecării primelor trei degete de la mână că este vorba de bani. După ce a cântat piesa “The Sea”, Skye a cerut ca ”barierele” dintre Golden și Normal Circle să nu mai existe, motivând că ăsta nu e un concert real Morcheeba. Dacă barierele de metal nu vor fi îndepărtate, cântăreața refuză să mai continue spectacolul sau va coborî chiar ea acolo și le va îndepărta.

I don’t agree with Golden Circle!

Deși nu era corect față de cei care cumpăraseră bilete la Golden Circle, barierele s-au deschis și un val de oameni a înaintat către scenă. Asta a fost momentul în care toată lumea a aplaudat și a fluierat gestul nonconformist al londonezilor. I don’t care how much you paid for your ticket. We want you to have a good time, a adăugat Ross Godfrey.

concert morcheeba arene

Din acel punct încolo, concertul s-a simțit altfel. Lumea a dansat și a cântat mult mai entuziasmată ca la început, probabil și datorită atitudinii sincere și expansive a artistei. Și pentru ca totul să fie perfect, Skye a fost rugată să semneze un album de abia cumpărat de la gift-shop-ul instalat în cort. Era încântată că se mai cumpără muzică-n ziua de azi și a întrebat publicul dacă o lasă să-i semneze albumul tipului nebun. I love crazy people. I am crazy too!

Skye a primit de la fanul ei o eșarfă roz, pe care a purtat-o până la sfârșitul concertului deși nu se asorta deloc cu rochia ei în pliuri despre care am aflat, tot de la Ruxa (de la care am câștigat biletul și căruia îi mulțumesc, și ei și lui random.org), că sunt desenate de însăși Skye.

concert morcheeba

Un moment foarte plăcut și care a fost apreciat și de băieții cu plete care se aflau în cort, a fost când Morcheeba a interpretat un cântec semnat David Bowie, cu mențiunea că ”o să cântăm un cântec care sperăm că o să vă distreze, nu că până acum nu ne-am fi distrat”, a adăugat tot Ross Godfrey, care a mai interacționat cu publicul și înaintea altor piese.

La piesa ”Blindfold” s-a întâmplat iarăși ceva care m-a făcut să mă bucur de prezența mea acolo. De obicei, la un concert, când artistul te roagă să miști mâinile într-un anume fel sau să aprinzi o brichetă, rareori se întâmplă ca acest lucru să dureze până aproape de finalul piesei, dar aseară, Skye ne-a rugat să ținem aprinse lanternele sau ecranele telefoanelor și să ridicăm mâinile în aer.

You can’t see what I can see. It’s beautiful!

concert morcheeba arene

Concertul s-a terminat cu piesa ”Release me now”, care ne-a lăsat să ne dezlănțuim ca niște animale care parcă de abia ieșiseră din cuști. Mi se pare că este cea mai neastâmpărată piesă de pe albumul Head up High. După ce am așteptat vreo câteva minute bune bis-ul, am primit un mix de piese, care a inclus și piesa ”Rome wasn’t built in a day”, pe care toți o așteptam și pe care am cântat-o în cor cu Skye.

Concertul a durat o oră și vreo treizeci și cinci de minute, dar nouă ne-ar fi plăcut să mai continue, pentru că parcă a fost prea puțin. O reașteptăm pentru a cincea oară sau pentru.. eh, cine le mai numără?

Mulțumim!

Vă las cu piesa mea preferată de pe noul album:

Întreg setlist-ul:

 1. Make Believer
 2. Never an Easy Way
 3. Part of the Process
 4. The Sea
 5. Gimme Your Love
 6. Shoulder Holster
 7. Otherwise
 8. Let’s Dance (David Bowie cover)
 9. Crimson
 10. Trigger Hippie
 11. Blindfold
 12. Release Me Now

Bis:

 1. I’ll Fall Apart
 2. Rome Wasn’t Built in a Day
 3. Face of Danger

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.