Cum și de ce am plecat în Amsterdam

Săptămâna trecută pe vremea asta mă pregăteam, mai mult cu tricouri decât cu haine groase, să-mi împachetez un mini bagaj pentru cele 2 zile jumătate pe care aveam să le petrec departe de casă.

Și unde anume? În Amsterdam, oraș pe care mi-l pusesem și eu pe lista de: to see at least once in a lifetime, și pe care, de altfel, l-am și văzut și cutreierat în vreo aproximativ 100.000 de pași, adică în jur de 65 de km. Dar până să ajung eu cu voință și puteri proprii acolo, cineva s-a gândit că merit un premiu.

Pe 1 mai, când nu era nimeni pe internet, m-am gândit să scriu un articol despre asemănările dintre mine și Jon Snow, cu care am participat la provocarea oferită de HBO și de Blogal Initiative. Nu mă așteptam să fiu eu câștigătoarea, pentru că eu am participat mai degrabă de dragul lui Jon, dar se pare că în viață iepurii mai sar și de unde și când te aștepți cel mai puțin. Am aflat la câteva zile mai târziu că cea care mă va acompania se numește Georgiana Stan, cu care-mpărtășeam atât zodia, cât și pasiunea pentru citit și evident pentru Game Of Thrones, și care a venit și cu ideea hashtag-ului #andrainamsterdam.

Așadar, iată-mă. Vineri, 29 mai, la 2 zile după ziua mea [altă surpriză și atunci], mă-mbarcam la ce urma să fie primul meu zbor cu KLM. Apropo, compania globală KLM are un cont pe Twitter pe care răspund 24/7, așa că imediat ce am coborât din avion am văzut că ei mi-au răspuns la fotografia postată pe Instagram care s-a dus și pe Twitter. Asta da social media!

Cred că nu are rost să spun cât de mare și frumos este aeroportul din Schiphol, unde am aterizat. Nu am fotografii de acolo, dar este un labirint nesfârșit, cu mult spațiu de stat și nu numai la cozi pentru cumpărat bilete spre oraș. Și multe multe magazine!

Am descoperit, luând trenul spre Amsterdam Centraal (da, ei au o problemă cu alungirea vocalelor), că wireless este peste tot. Aveam atât în aeroport, cât și în tren. Și nu am dus lipsă de el nici pe durata perindării mele prin oraș. Scopul zilei de vineri era, să ajungem, prin ploaie și vânticel, la Game of Thrones Exhibition. Am plecat doar cu ce știam de pe google maps, ca să nu mai pierdem timp cumpărându-ne hărți și toate cele. Am mers pe instinct și am nimerit numai bine.

Despre cât de faină a fost experiența la GOT Exhibition (#gotexhibit) și despre soarele frumos de a doua zi și despre #heinekenexperience, vă voi povesti pe larg în două articole separate. Acum vă las doar cu o fotografie făcută-n prima zi de plimbare #andrainamsterdam. Care m-a încântat încă de la început, cu aerul lui rece cu tot.

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Cum și de ce am plecat în Amsterdam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.