Despre arta de a găti, la Food Bloggers Conference

Bunica e moldoveancă. Și prin asta mă refer că gătește bine. Nu, nu e un mit. Ei bine, nu semăn cu bunica la capitolul ăsta. Eu nu gătesc, ci mai degrabă mănânc. Bunica gătește foarte mult, pentru toate rudele. Dacă e ziua cuiva din familie, bunica gătește și pentru invitații care nu vor veni. Și o face foarte foarte bine.

Unde vreau să ajung de fapt? Nu știu să gătesc. Sau știu, dar nu-mi dau suficient silința. Nu știu să toc ceapa cum trebuie, am încercat să învăț de pe youtube, dar degeaba, am senzația că nu am îndemânare. Uneori mai arunc cartofii prăjiți în ulei înainte să se-ncingă. Măcar am învățat să împăturesc sarmalele. Și fac niște paste bunicele. Dar în rest, dumnezeu cu mila. Dacă-ncerc să fac ceva pentru prima oară, nu promit că-mi și iese.

Poate de fapt îmi lipsește răbdarea, pe care cred că o voi deprinde dacă voi petrece mai mult timp în bucătărie. Și pentru asta am nevoie de un imbold. Am nevoie să-i aud pe alții vorbind despre cum s-au apucat ei de gătit. Poate așa o să fiu și eu mai “moldoveancă” și voi găti mai mult și mai bine. Sau poate voi rămâne la același stadiu, dar măcar voi fi mai conștientă de asta decât sunt acum și voi începe să fac singură ceva în sensul ăsta.

Am în jurul meu oameni care fac ca gătitul să pară atât de ușor, o plăcere mai exact. Mie mi se pare uneori atât de dificil să gătești ceva care să și arate bine, dar mai presus, să aibă și un gust foarte bun. Dar iată, pe 26 noiembrie se strâng la Crowne Plaza Hotel, niște oameni care asta fac for a living, gătesc. Gătesc toate bunătățile la care unii dintre noi doar visează. Și pe care mi-ar plăcea să le gătesc și eu … sau doar să le mănânc. Dar atât de bine arată și te-ntrebi: cum așa?

Food Bloggers Conference. Oameni pasionați de gătit, care mai și împărtășesc din cunoștințele lor pe un blog. O nișă care nu e foarte exploatată și care se dezvoltă din ce în ce mai mult în fiecare zi. O să fiu și eu acolo să-i aud vorbind despre pasiunea lor. Poate o să am întrebări și curiozități. Poate o să aflu cum și cât e de greu sau ușor să gătești. Și poate o să-nceapă să-mi placă și mie să gătesc mai mult decât o fac acum și să-mi satisfac singură poftele culinare atunci când le am, fără să dau greș.

Programul îl găsiți aici și dacă sunteți pasionați de gătit sau doar curioși ca mine, vă puteți înscrie la evenimentul organizat de Evensys aici.

În final, vă las o poză cu ceva ce am descoperit de abia anul ăsta, dar e teribil de bun. Balmoș. (Foto: Victor Arsene)

balmoș

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Despre arta de a găti, la Food Bloggers Conference”

  1. Frumos spus la “eu nu gatesc, mai degraba doar mananc”, sincer am fost si in cealalta parte, bafta la evenimente si sa stii ca nu e rocket science, practica te invata….poate ne scrii cum a fost la eveniment( mi-ar facea placere)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.