Do you UBER?

Update: cele 5 curse gratuite au fost deja desemnate primilor veniți.

La o lună după ce s-a lansat serviciul Uber și în București mi-am zis că trebuie să-l încerc. Deja văzusem câteva păreri prin news-feed și toate erau pozitive, așa că, de ce nu?

În seara în care am făcut prima comandă mai aveam foarte puțină baterie și speram ca cineva să fie foarte aproape ca să nu trebuiască să aștept și să mi se închidă telefonul. Dar am avut noroc și în câteva minute am ieșit în fața clubului Control și am găsit-o pe doamna Ileana. O doamnă foarte calmă, politicoasă, care mi-a povestit câte ceva despre cum funcționează lucrurile la Uber, având în vedere că asta era prima mea călătorie.

Îmi amintesc fiecare interacțiune cu cei 8 șoferi care m-au condus unde am avut nevoie. Și mai ales de Domnul Teodor despre care v-am povestit într-o postare pe Facebook.

Pentru că, din neatenție, m-am lovit la cap când am urcat în maşină, domnul şofer de la Uber mi-a spus: îți pun o piesă ca să-ți treacă durerea de cap. O să-ți dai repede seama ce e.Made my day.

Posted by Andra Nicula on Friday, April 17, 2015

Diferența cea mai mare dintre UBER și taximetria clasică este, într-adevăr, serviabilitatea. Cumva, asta te izbește de când te urci în mașină. Ți se oferă apă, chiar bomboane. Există ceva, căci om ești, care te îndeamnă să comunici cu șoferul, să vă mai povestiți una alta, iar la finalul cursei să-ți arate fotografii pe telefon cu nepotul lui de care este foarte mândru. E o senzație plăcută să știi că poți să începi să cunoști un om în 10 minute de călătorie, și nu într-un mod superficial.

Există posibilitatea să dai și peste persoane pe care tu le cunoști, dar care nu te cunosc, iar apoi să legi legături. Mi s-a întâmplat și mie cu un coleg mai mare decât mine din liceu.

Ce e de apreciat în mașinile Uber este că nu se fumează. Pare a win-win situation, atât pentru rider cât și pentru șofer. Lui nu îi miroase mașina a fum și apoi tu nu ești nevoit să suporți mirosul. În mașină chiar miroase frumos, miroase a curățenie. Un alt avantaj este că se-ntâmplă să dai de o mașină chiar atunci când îți pierzi aproape orice speranță că vei mai găsi una. Spre exemplu, când ieși de la un film din Grand Cinema la ora 12.30 noaptea. Să fie doar noroc?

Iar bacșișul nu se dă în bani, ci-n stele. Mai ales acum cu toată nebunia cu bonurile, asta ar mai fi fost o problemă-n plus. Steluțele sunt cea mai bună modalitate de evaluare a șoferului tău.

Dacă nu ai mai folosit serviciul Uber până acum (aplicația se găsește atât în App Store, cât și în Google Play), lasă un comentariu și spune-mi că vrei să-l folosești, iar eu îți ofer o cursă de 40 de ron (atenție, banii se pot folosi doar pentru o singură cursă) pe care o poți activa printr-un cod unic, pe care ți-l voi trimite pe adresa de mail cu care te-nscrii.

Iar dacă nu te-am convins, iată și un infografic care-ți explică cât de ușor e de folosit Uber.

Eu am de gând să folosesc aplicația de câte ori am nevoie, mai ales pentru că sunt sigură că nu am să dau de astfel de specimene, ca cel de mai jos (pe atunci Uber nu era încă lansat la noi).

Când un taximetrist mi se adresează cu “Boss”, mie, care par de 17 ani, şi cu căciulă roz pe cap, e clar că ceva e greşit în lumea asta.

Posted by Andra Nicula on Saturday, January 24, 2015

Comentezi?

comments

Related Post

8 Replies to “Do you UBER?”

  1. Uite, “Boss”, cum se potrivesc lucrurile. Mașina este în service și în weekend am de alergat puțin și rapid prin București :D Yes, i want to Uber!

  2. Uneori unii taximetristi incearca si sa te pacaleasca, ceea ce nu prea e win-win.

    Oricum, daca se poate, m-ar interesa :)

  3. Nu obisnuiesc sa merg cu taxi-ul pentru ca au propriile lor reguli in trafic si nu ma simt in siguranta, dar mi-ar face placere sa ii cunosc pe cei de la Uber chiar diseara, dupa ce ma intorc din centru. Multumesc.

    1. Andreea, din păcate am uitat să updatez articolul. Cele 5 coduri au fost date pe principiul primul venit, primul servit. Dar sigur poți lua legătura cu cei care s-au înscris și ei îți pot oferi un cod prin care tu să primești cei 40 RON dacă te vei înscrie cu ajutorul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.