Filmele care te fac mai bun

Evident, e doar o figură de stil. Poate nu există astfel de filme, dar cu siguranță există filme care să te emoționeze și să te-mpingă spre gânduri frumoase și motive pentru care să-ncerci să faci mai mult bine.

În perioada 7 – 17 aprilie 2014, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sala Horia Bernea, în cadrul Festivalului de film “Cinema Reper”, vom viziona niște povești frumoase din filme pe care probabil le-am mai văzut, dar pe care am dori oricând să le revedem.

Luni  7 aprilie 2014

– 15:30 – Hachiko: A Dog’s Story / Hachiko: Povestea unui câine (2009), 93 min

Miercuri 9 aprilie 2014

– 15:30 – Beasts of the Southern Wild / Tărâmul visurilor (2012), 92 min

– 18:00 – A Beautiful Mind / O minte sclipitoare (2001), 134 min

Vineri 11 aprilie 2014

– 20:30 – The Pianist / Pianistul (2002), 150 min

Programul complet îl găsiți aici. Iar aici găsiți evenimentul de pe pagina de facebook.

Proiecţiile de seară sunt pentru publicul general, iar cele de la orele dimineții până la orele 15.30 sunt dedicate elevilor. Accesul este gratuit la toate proiecțiile, iar editura Litera răsplătește fiecare spectator tânăr cu o carte cadou.

Sună a bine, nu?

Comentezi?

comments

2 Replies to “Filmele care te fac mai bun”

  1. Toată aprecierea pentru filmele proiectate, daaar la o scurta vizită pe site-ul oficial am găsit minunăţia asta la secţiunea despre organizatori: “Mai mult, familia tradiţională este astăzi atacată de noul concept de familie homosexuală, iar dezvoltarea normală a tinerilor este pusă în pericol de încercarea de a impune noi concept cum ar fi cel al identităţii de gen şi de tendinţa tot mai pronunţată de accepta pedofilia ca o orientare sexuală naturală, aşa cum este definită asăzi tot mai mult în spaţiul nord-american.”. Mi-am cam dat seama care-i treaba cu festivalul.

    1. Serios? Deci, despre asta e vorba? Ce m-am entuziasmat la ideea de filme mișto sub un concept mișto, pentru care-mi asum vina că nu i-am făcut un research mai bun.

      Păcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.