Filmul Usturoi se vede-n București la KINOdiseea

Era o zi frumoasă de iulie când în București bloggerii vedeau filmul Usturoi. Eu mă-ntorceam de la mare, cu Alexandra, când Radu Băzăvan (Groparu pentru cunoscători), pe care-l urmăream online de ceva ani (mulțumesc, Roxa) își lansa filmul și la mine-n oraș, după succesul pe care-l avusese pe la TIFF.  Așadar, atât și eu, cât și Alexandra l-am ratat. Și ne-am cam ofticat, că auzisem numai de bine despre el. Bloggerii s-au distrat și au povestit despre experiență, așa că acum a venit și rândul celor care nu au văzut filmul să meargă să-l vadă.

Vă veți întreba de ce să mergem să vedem Usturoi la KINOdiseea, care este un festival pentru copii. Ei bine, Usturoi este un film despre prietenia dintre doi copii și cred că e un film care arată o realitate pe care noi nu prea vrem să o vedem.

Între 14-19 noiembrie 2014, KINOdiseea se-ntoarce pentru cea de-a șasea ediție la București, și ne mai aduce și alte filme pe care vi le recomand:

– Jack and the Cuckoo-Clock Heart – inspirat după Mecanica Inimii, de Mathias Malzieu, o carte minunată

Tanti Hilda – care-mi amintește de benzile desenate frantuzești pe care le răsfoiam când eram mică

și multe alte filme simpatice, la care sigur vom râde.

La cea de-a șasea ediție KINOdiseea sunt confirmate 15 filme în competiția oficială și în cadrul secțiunii Panorama, peste 100 de scurtmetraje de care se vor putea bucura atât cei mici, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, cât și cinefilii și publicul amator de povești fără vârstă sau target. Titlurile din secțiunea Competiție au avut premiera mondială anul acesta la festivaluri precum Berlin IFF și Toronto IFF.

Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează ateliere unde copii interacționează cu profesioniști din domeniul cinematografiei. Renumiţi actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei. Printre aceștia se numără anul acesta și actrița Maia Morgenstern.

Programul întreg îl puteți vedea aici.

Iată și trailerul filmului Usturoi. Abia aștept! Alexandra?

USTUROI TEASER 1-‘FRIENDSHIP’ from E-Motions Films on Vimeo.

Comentezi?

comments

Related Post

3 Replies to “Filmul Usturoi se vede-n București la KINOdiseea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.