Heidi ChocoWorld sau cum m-am reîndrăgostit de ciocolata albă

Prin iulie 2013 pășeam prima oară în raiul numit Heidi ChocoWorld. Deși trecusem de atât de multe ori pe lângă fabrica de ciocolată, niciodată nu intrasem să văd ce se-ntâmplă dincolo de semnul mare care anunță brandul Heidi. Norocul meu a fost Andreea, care avea un concurs la ea pe blog și așa am ajuns prima oară să-mi creez propria ciocolată. Pe atunci gustam din plăcerile verii, fructe exotice răcoritoare, din ce erau pe atunci noile ciocolate Heidi Summer Ventures.

Am revenit săptămâna trecută la Heidi, după mai bine de un an, pentru a degusta 11 sortimente de ciocolată de toamnă, creată special de fanii de pe facebook. Am avut plăcerea, aș putea spune, de a desemna cei trei câștigători a ciocolatelor create de ei, alături de Lavinia și Georgiana. Și n-a fost deloc o sarcină ușor de îndeplinit. De ce? Pentru că majoritatea ciocolatei era amăruie, sortiment cu care eu nu mă-mpac prea bine sau atât de bine pe cât ar trebui. Și pentru că nu e deloc ușor să mănânci atât de multe sortimente și să și jurizezi. Trebuie să simți gustul fiecărei bucățele de ciocolată. Bineînțeles, dă-i cu ciocolată, dă-i cu apă și pâine. Cred că am stat cam jumătate de oră sau mai bine în acest proces.

ciocolata alba

Dar la al 8-lea sortiment a răsărit de undeva dintr-o țiplă, o ciocolată albă, presărată cu ceva ce aveam să aflu mai târziu că erau cuișoare. Nici măcar nu o mirosisem și știam cât de bună avea să fie. Și a fost. Divină. Atunci am știut de ce-mi place atât de mult ciocolata albă. Că după tot amăruiul celor aproape 8 sortimente (dacă țin bine minte, doar unul a mai fost cu ciocolată albă) a venit această dulceață din ciocolată albă cu pere și cuișoare care m-a trimis într-o altă lume. Și nu glumesc. Poate cei de la Heidi se vor gândi la varianta asta de ciocolată pentru toamna viitoare. Sau de ce nu, și mai devreme.

Și pentru că am fost și sunt un copil, nu am plecat de acolo până nu am creat și eu ceva. Ce conținea, bineînțeles, ciocolată albă. Am adăugat chilli, candied cherries, biscuiți și scorțișoară și am scris Sweet child of mine cu ciocolată cu lapte. E greu să nu te lași pradă tentației când vezi atât de multe ingrediente pe masă, chiar dacă ele s-ar putea să nu aibă niciuna legătură cu cealaltă. Așa că nici nu mai conta cum arăta, important e că avea o parte din ingredientele care mă făceau fericită.

Ce am aflat nou de la Heidi ChocoWorld?

Multe. De la cât de multe boabe de cacao are o nucă de cacao, câte sortimente de cacao există (cu miros propriu), până la cum se face laptele praf. Pe restul vă las pe voi să le descoperiți când veți merge-n vizită. Pentru că deja am fost întrebată cum ajungi la Heidi ChocoWorld am să scriu aici și pentru ceilalți care sunt interesați. Vă puteți înscrie pe site pentru o rezervare. Veți participa la un seminar de o oră, unde una dintre fetele tare amabile și pasionate de ciocolată: Cristina, Maria sau Miruna, vă va povesti un pic despre istoria ciocolatei și vă veți pune mănușile și veți fi și voi creatori de ciocolată.

Chiar dacă ciocolata pe care am creat-o a fost una specifică (mai mult sau mai puțin) toamnei, am descoperit și 3 sortimente noi de ciocolată de iarnă: Heidi Winter Delight Tiramisu, Crème brûlée și Walnut Brownie. Ciocolata o găsiți momentan în Mega Image, Auchan și Selgros, dar în curând vor apărea și-n Metro, Cora, Carrefour și Billa. Eu le-am gustat pe toate și cred că preferata mea rămâne, paradoxal, Walnut Brownie, care e ciocolată neagră (amăruie cum e corect spus).

Mulțumim de invitație, Fantazia PR Boutique!

fetele1

Știați că …

Alergiile la ciocolată sunt foarte rare?

Napoleon mereu purta ciocolată dupa el, pe care o mânca oricând avea nevoie de un strop de energie?

De două ori mai multe femei decât bărbaţi mănâncă şi se gândesc la ciocolată?

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.