Hotelul Hohe Rinne sau manualul de relaxare al schiorului

Duminică dimineață, 16 februarie 2014. Eu și Ariel am lăsat în urmă sătucul Calbor, din inima Făgărașului, și ne-am îndreptat către Sibiu, orașul meu de suflet, pentru tabăra #schiem. Când am coborât din mașină, am simțit cum mă inundă un val de fericire, și nu, nu era de la căldură, căci Sibiul ne îmbrățișa cu aproape 20 de grade de căldură, ci era sentimentul de dor pe care-l ai pentru locurile în care ți-ai lăsat cu ani în urmă amintiri.

Am ajuns fericită în stațiunea Păltiniș, chiar și după drumul plin de serpentine. Sus, undeva dincolo de dealuri, la vreo 5-7 minute de mers cu mașina de Arena Platoș, ne aștepta Hohe Rinne: Hohe – mare,  Rinne – canal (sau fluviul Rin). Cam așa arată de afară.

paltinis
paltinis

Acum imaginați-vă cum arată înăuntru.

–          3 stele.

–          3 stele?! Nu se poate. E prea puțin. Eu am văzut 4 stele.

–          3. Dar ce contează? Tu vezi cum e aici?

Da, raiul. Aici ne-am cazat timp de 5 zile. Hohe Rinne e ca un mic labirint, dar în care-ți face plăcere să te pierzi. Te poți plimba pe holuri în șosete, sau chiar și-n picioarele goale. Oriunde mergi, miroase a curat. Dimineața, la micul dejun, te întâmpină ca o mică armată de bărbați îmbrăcați în cămașă albă, în pantaloni negri de stofă, cu o vestă neagră pe deasupra. Nu i-aș numi ospătari, pentru că e prea puțin. Sunt foarte eleganți, supli, cu o tărie de caracter exact ca a generalilor de armată. Te servesc impecabil sau te ajută să te servești cu un mare devotament. Nu știu dacă fac asta din plăcere, dar asta se citește pe chipurile lor.

Sunt foarte bine instruiți și sunt foarte prompți. Comenzile de la restaurant vin chiar și atunci când se apropie ora de închidere, iar produsele lor sunt proaspete și bune tot timpul. Vă las cu o fotografie aici, doar doar ce v-o lăsa gura apă.

Pe lângă mâncare, am avut parte și de muzică bună, atât pe pârtie, despre care a vorbit Simona, cât și în hotel. În hotel ascultai muzică pe holuri, în saună, în restaurant și sus, la biliard. Și nu orice muzică, am ascultat Frank Sinatra, Ed Sheeran, No doubt, etc., muzică pe care o puteți asculta și voi pe unul dintre posturile Swiss Radio.

Și pentru că am amintit de muzică și de saună, aici intervine interzisul. E interzis să NU te duci în saună sau la piscină! Din punctul nostru de vedere, evident. Dacă nu te duci, pierzi relaxarea de care nu vei avea parte prea mult în orașul în care-ți îngropi în fiecare zi nervii. Mai ales după o zi de schiat. Genunchii-ți sunt vineți, te dor încheieturile, te dor umerii. Stai puțin relaxat în jacuzzi, apoi mergi și înoată în piscina care are aproape 30 grade. Pune capul pe spate și lasă-ți gândurile să plutească. Ai să uiți de orice durere.

Wellness & Spa, Hohe Rinne

Apoi, mergi în saună, unde asculți muzică bună și stai întins pe prosop. Sau în camera de relaxare unde te uiți la televizor, lungit pe un pat fierbinte din piatră. E minunat. După ce ieși din saună, trebuie să încerci dușul scoțian. Se adună o găleată de apă rece, apoi o tragi de niște sfori, și te simți ca și când un nor de ploaie rece s-ar fi lăsat peste corpul tău încins. Atât e de bine!

Și-n tot timpul ăsta, te vei plimba într-un halat alb, pufos, de care nu o să mai vrei să te desparți. Cum să nu fie bine? Cum?!

Urmăriți în continuare hashtag-urile #schiem #hoherinne #happytour #irewind #arenaplatos pentru partea a doua de povești de pe pârtie, dar și pentru poveștile celor care au ajuns acasă și le e dor.

Foto: Facebook Hohe Rinne și Brylu ______________________________________________________________________________________

#schiem – tabăra de schi pentru bloggeri – este un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe RinneHappy Tour și Buonavista

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.