I know nothing, so I am Lily-of-the-Valley Snow #UrzealaBloggerilor

“There’s no shame in fear, my father told me, what matters is how we face it.

N-ar trebui să recunosc asta, dar poate există o legătură între personalitatea omului și prenumele pe care-l poartă. Și pentru că sunt firavă, naivă și gingașă (precum floarea al cărui prenume-l port), mă identific cu un personaj din Casa Stark: Jon Snow. Așa că astăzi vă voi lăsa să-mi spuneți: Lily-of-the-Valley Snow.

E imposibil să nu fi auzit de Jon Snow, chiar dacă nu v-ați uitat la Game of Thrones, care este cel mai vizionat serial din istoria HBO-ului. Jon este băiatul brunet, cu ochii aproape negri, naivul, bastardul Jon Snow, de unde și numele de Snow, și nu Stark, așa cum ar fi trebuit în mod normal să fie.

De multe ori mi s-a spus că I know nothing, așa că din start am un lucru-n comun cu Jon Snow, dar care dincolo de naivitatea lui, e un bărbat puternic, așa cum poate aș fi fost și eu.

De obicei te ascunzi de lucruri atunci când ți-e teamă să le spui pe nume. Dar de-a lungul sezoanelor, dar mai pregnant în noul sezon, Jon devine din ce în ce mai puternic, și recunoaște că nu mai există nicio rușine în a-ți fi teamă, pentru că da, tuturor ne este.

Jon Snow nu e un ignorant, ci doar are momente de neștiință, momente-n care-l trădează naivitatea și încrederea-n oameni. Așa cum mi se-ntâmplă și mie de cele mai multe ori. Jon refuză realitatea pentru că e prea dură, dar o acceptă. Învață să fie independent, să fie un om de onoare, indiferent de problemele prin care trece. Se adaptează și nu vrea să renunțe la cine este. Asta spune multe despre el, nu?

page12

De ce asemănarea cu Jon Snow? Chiar dacă cea fizică lasă de lăsat, fiindcă la el se vede mai degrabă puterea-n privire (eu mai am de încercat).

Pentru că face sacrificii.

Pentru că deși ar vrea să se-mpartă în mai multe locuri, nu reușește. Pentru că îi e greu să se despartă de oameni. Pentru că are momente-n care nu se simte la locul lui, e ca un lup singuratic. Pentru că muncește pentru ceea ce primește. Pentru că-ncearcă mereu să ia deciziile corecte.

Pentru că, în ciuda tuturor lucrurilor, e prietenos, loial și ajută oamenii din jur așa cum poate.

Pentru că are momente-n care este intimidat.

Suntem amândoi iubitori ai nopții, night’s watchers (one way or another).

Chiar dacă Jon Snow îl are alături pe Ghost, eu o am pe Milky, care are blana albă, cel puțin pe burtică.

525565_374305192591466_365339594_n

Pentru că într-un final, în sezonul 5, are și el un cuvânt de spus. Nu se mai supune ordinelor.

“He still sees me as a boy, Jon thought, a green boy, to be cowed by angry words.” Dar Jon nu mai este un băiat. Așa cum nici eu nu mai sunt un copil. Sau cel puțin nu la suprafață.

Pentru cei care au ratat începutul sezonului 5 din Game of Thrones, să nu uite că este disponibil și pe HBO Go (primul episod va fi disponibil fără abonament).

Acest articol face parte din Recensământul Bloggerilor – #UrzealaBloggerilor.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.