Începe Jazzulescu la (Librăria Humanitas) Kretzulescu

Cumva, jazz-ul l-am asociat dintotdeauna cu toamna, cu bătaia vântului, cu un miros puternic de parfum și cu închisul ochilor. Sigur, ultima asociere o păstrez ca fiind valabilă, în orice condiții, atunci când vine vorba de ascultat jazz.

Și pentru că, bineînțeles, ne putem bucura de muzica asta frumoasă oricând, vă spun că astă seară începe Jazzulescu, prima ediție din acest an, care se-ntâmplă, așa cum ne-am obișnuit, la (Librăria Humanitas) Kretzulescu. Frumoasa librărie de pe Calea Victoriei nr. 45 (vizavi de Biserica cu același nume) este gazda acestor evenimente de ani buni.

Astă seară sunteți invitați să ascultați cel mai recent album semnat Nicolas Simion, pe care-l va prezenta alături de Albert Tajti, numit Magic Drops.

Nicolas Simion are deja 30 de ani în lumea jazz-ului și este unul dintre puținii muzicieni români din generația sa care a rămas credincios jazz-ului românesc. El încearcă să ducă mai departe experiența generației de aur, care a început cu Johnny Răducanu, Dan Mândrilă, Marius Popp și alții. Așadar, diseară veți asculta jazz românesc à la anii ’50-’60.

Cel care-l acompaniază, Albert Tajti, a studiat pianul încă de la 7 ani, în cadrul liceului de artă Victor Brauner din Piatra Neamț, apoi la Colegiul Național Gheorghe Enescu din București.  În 2011 s-a mutat la București pentru a urma cursuri de jazz în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Sesiunile Jazzulescu vor continua vara asta, iar intrarea este liberă. Evenimentul din seara asta începe la ora 20:00.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.