[Intersect] M-am îndrăgostit de nenumărate ori la metrou.

Îl observasem chiar înainte să cobor din metrou. Eram aproape de stația Unirii 1, când mi-am întors privirea către dreapta și l-am văzut.

Avea ochelari cu rame groase, o geantă de laptop, un palton maro și privea pierdut în jurul lui. Nici măcar nu știam dacă o să coboare sau o să rămână în continuare în metrou. Mi-am văzut de drum, apoi am observat că a coborât și el în aceeași stație. Acum mergeam în spatele lui, încercând să-i observ cât mai multe dintre mișcări. Ai fi putut să spui că-l urmăream, dar nu, ci doar îl admiram. Câți dintre noi nu facem asta?

Cred că eram în primul sau al doilea an de master când am primit un pliant cu Wabbit, o aplicație prin care puteai să întâlnești oameni pe lângă care ai trecut în ziua respectivă. Nu i-am acordat suficient de multă atenție, dar eram curioasă să aflu cum pot doi oameni să se cunoască doar pentru că au instalată o aplicație pe telefon? Săptămâna trecută s-a lansat Intersectcare este de fapt aplicația de mai sus, dar cu un upgrade.

Lui Laurențiu Ion, unul dintre cei trei fondatori ai Intersect,  i-a venit ideea acestei aplicații după ce, acum 2 ani în metrou, i-a zâmbit unei fete care i-a zâmbit la rându-i (spoiler alert! fata l-a găsit abia acum, cu ajutorul promovării aplicației de către Laurențiu). El a simțit o legătură între ei, dar din păcate a pierdut-o din priviri când fata a coborât din metrou. Alături de Alex Dobrin și Bogdan Tirca au creat o oportunitate pentru toți cei care vor să se interesecteze cu cei cărora nu au apucat să le spună nimic, deși ar fi vrut.

interesect

Intersect este o nouă rețea socială, care are deja peste 100.000 de utilizatori, cu mai bine de 80.000 doar în București. Cei trei crai au reușit să ducă conceptul în San Franscisco și deja au pornit o rundă de finanțare care evaluează această aplicație la cel puțin 3 milioane de dolari.

Ce face mai exact aplicația? Îți recomandă oameni cu care te-ai interesectat în diverse locuri de-a lungul zilei și mai nou te și “teleportează” în trecut, în cazul în care nu aveai aplicația instalată acum câteva zile, dar știi că ai fost într-un anume loc la o anume oră, poți să vezi cine era în preajma ta atunci. Dacă te-ai interesectat cu persoana respectivă zilele trecute, vei primi o notificare și te vei putea împrieteni cu ea. Cum bine zicea Costin, e ca un fel de Tinder, dar mai degrabă pentru liceeni și studenți.

Merita sau nu să acordăm o șansă zâmbetelor frumoase? ne întreabă ei. Eu sunt de acord și cred că o oportunitate pe care ai văzut-o nerealizabilă are acum potențial să devină ceva real. Trebuie să recunosc, m-am “îndrăgostit”de prea multe ori la metrou și sentimentul acela frumos pe care-l simți când cineva se uită la tine cu aceeași ochi, e foarte copilăresc și naiv în același timp în care e și foarte plăcut.

Poți și tu să-ți instalezi Intersect pe iPhone App Store sau Android Google Play.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.