Jazz:ish cu Nils Petter Molvær la București [Concurs]

Later update: Cele două câștigătoare sunt Nadia și Amy Lu. Felicitări!

Jazz-ul e magie. Am tot spus-o și continui să cred asta. E improvizație, pare că e ceea ce degetele știu deja să facă înainte să înceapă să gâdile instrumentele, dar e mai presus de atât. De asta, la finalul unui concert, mi se pare dificil să povestești cuiva care nu a fost acolo ce s-a întâmplat pe scenă.

Deunăzi stăteam de vorbă cu o prietenă care-mi spunea cât de mult s-a bucurat de un concert de jazz la care a avut ocazia să meargă săptămânile trecute și pe care-i păruse rău că-l ratase anul trecut. Eu văzusem concertul anul trecut, iar din descrierile ei de acum, îmi părea rău că nu am ajuns și anul ăsta. Era cu totul un alt joc decât ce ascultasem și văzusem eu.  Bineînțeles, e firesc să fie așa, însă, asta face ca jazz-ul să fie senzațional, spectaculos: jocul, diferit de fiecare dată.

Și pentru că, coincidență sau nu, eu consider că joi este ziua ideală de jazz (poate pentru că ambele substantive încep cu aceeași literă sau doar poate pentru că am o preferință pentru ziua asta) am să vă trimit la un concert de jazz chiar joi, pe 29 octombrie, ora 20:00.

După cum spuneam, jazz-ul este întotdeauna impresionant, și preia diverse forme, iar cea pe care o veți putea asculta joi seară se numește Future Jazz – fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul, un subgen despre care eu nu am mai auzit până de curând, când am aflat de venirea lui Nils Petter Molvær la București.

Nils este compozitor, producător și trompetist și a introdus o nouă sonoritate în jazz-ul underground norvegian cu cel mai comercial album al său, pe care l-a lansat undeva în 1997, și așa s-a născut European Future Jazz / Nu-jazz norvegian. 

Nils Petter Molvær vine la Sala Radio joia aceasta ca să-și promoveze albumul solo lansat în primăvarea acestui an, numit, Switch, care semnifică pentru el sfârșitul căutării echilibrului perfect între sintetic și organic. Două universuri pe planuri temporale diferite.

Pentru pasionații de jazz am două invitații duble la concertul Nils Petter Molvær, pe care o să le ofer celor doi oameni care-mi spun care este piesa lor de jazz preferată. Concursul se va încheia miercuri dimineață (pe la orele 10), iar extragerea o voi face prin random.org.

Bilete mai sunt de găsit pe bilete.ro,  în oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. Eveniment organizat de Jazz:ish.

Comentezi?

comments

Related Post

9 Replies to “Jazz:ish cu Nils Petter Molvær la București [Concurs]”

        1. Să știi că și eu cred la fel!

          Ți-am trimis un mail ieri. Verifică, te rog, și-n spam și apoi revino cu un mail către mine. Mulțumesc și felicitări!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.