Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, vine în Romania

Cea mai populară replică pe care o auzeam în liceu nu mai era ,,ți-a mâncat câinele tema”, ci, ,,ai copiat eseul ăla de pe Wikipedia?”. Nu, doamnă! Am scris de la mine.

Sursa de inspirație ar fi putut fi, însă, întotdeauna Wikipedia, căci aveam, slavă-domnului, de unde să luăm informații. Dar nu puteai să păcălești sistemul. Wikipedia și profesorii știau tot. Se-ntreba cineva pe atunci cine este în spatele acestui dicționar universal pe care-l accesai la doar un click distanță? Sincer? Nu cred. Era foarte util, dar nu știu câtă lume era curioasă să vadă de unde și când a început să existe.

La 15 ani de când s-a lansat Wikipedia, Jimmy Wales, cel care a fondat această enciclopedie online, cea mai accesată din lume, vine și în România, pe 22 martie, în cadrul McCann/ Thiess Conference. El va dezvălui filosofia din spatele Wikipedia și cum au reușit să revoluționeze accesul oamenilor din întreaga lume la informații din toate ariile.

Wikipedia conține peste 36 milioane de articole, disponibile gratuit în peste 280 de limbi, iar peste 80.000 de voluntari contribuie la crearea a peste 7.000 de articole noi pe zi, care sunt accesate de peste 500 milioane de vizitatori unici. Este pe locul cinci în topul celor mai accesate platforme online, după Google, Yahoo, Microsoft și Facebook.

Jimmy Wales este un antreprenor american, membru al Berkman Center for Internet and Society din cadrul Universității Harvard și membru al MIT Center of Collective Intelligence. În 2001 a reușit să pună bazele Wikipedia, îndemnat de o curiozitate intelectuală și de pasiunea pentru tehnologie.

Wikipedia crește, așa că, venirea la București a lui Jimmy nu va putea face decât să ofere răspunsuri la multe întrebări pe care le avem despre această platformă. Evenimentul va avea loc la Sala Epika – Grand Cinema Băneasa & More, pe 22 martie, începând cu ora 17:00.

Voi ce întrebare i-ați adresa fondatorului Wikipedia dacă ați avea ocazia?

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.mccannthiess.com sau la numărul de telefon 0730 83 66 47.

Comentezi?

comments

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.