La o şuetă cu doamna Inimă.

Dragă inima me,

1185703_692373374125425_1159365576_n1Nu mai ştiu pe unde umbli. Nu mai ştiu ce simţi şi ce vrei. Uneori aproape că nici nu te mai aud bătând. Te-am cam ignorat în ultimul timp. Ar trebui să-mi fie ruşine. TU eşti singura pe care o ascult, cea căreia mă confesez, cea care se agită de fiecare dată când îl privesc în ochi şi care zboară din piept când mă îmbrăţişează. Şi eu? Eu te las să fugi ca o nebună după visele tale, dar nu mă gândesc la cât de obosită eşti şi cât de multe trebuie tu să înduri.

Cum aş putea să te protejez mai bine? Cum aş putea să te păstrez tânără, să baţi timp îndelungat pentru fiecare fluture care zboară prin stomacul meu, pentru fiecare zâmbet căruia i se răspunde cu un alt zâmbet, pentru fiecare minut în care alerg după autobuz şi pentru fiecare clipă în care plâng cu sughiţuri? Trăiesc cu tine. Împreună alergăm, simţim, plângem, ne dăm peste cap ca să luăm decizii. Cum aş putea eu să trăiesc FĂRĂ tine? Tu eşti cea care mă ţii în viaţă.

Ştii ce cred eu? Eu cred că nu trebuie să ţi se atribuie doar o lună pentru cât eşti de importantă. Ar trebui ca în fiecare zi să te ascult, să te menţin bine, strâns legată de pieptul meu, să nu te las să mai fugi prin lume. Tu ai idee ce importantă eşti? Atât de importantă încât există o lună din an pe care au denumit-o Luna Inimii. Septembrie e Luna Inimii. Vezi? Îţi poartă numele. Eu dacă aş putea, aş (re)denumi o stea după numele tău.  Inima. Cea mai luminoasă stea.  Cea care ar străluci, pentru că e mereu plină de iubire.

Ca să ai grijă de iubire, trebuie să ai grijă de cea care o păstrează vie. Aşadar, eu vreau să am grijă de tine. Şi nu numai de tine, ci de toate inimile celor dragi şi celor din jurul meu. Inimile tuturor. Pentru că sunteţi importante. Unice.

Acum vreo 2 ani, la analizele pe care le fac de cel puţin de două ori pe an, am descoperit că am colesterolul cam mare. Până şi doctorul s-a mirat, întrebându-mă: dumneata mănânci ‘’gras’’? Am dat spășită din cap și am zâmbit. Bineînţeles, nu m-am gândit la cine avea de suferit cel mai mult, adică tu, dragă inimioară. Fizic nu arătam cât de multe grăsimi mâncam şi de asta niciodată nu eram atentă să alternez mâncarea şi să renunţ la ce îmi făcea rău, pentru că nu gândeam că îmi face rău.

Drept să-ţi spun, dragă inimă, m-am cam speriat. Şi am spus că ceva trebuie făcut. Dar cum să renunţ la ce îmi place? Ştii şi tu că e greu. E ca atunci când vrei să scoţi pe cineva din inimă şi din gând şi nu poţi. Dar am spus că bine ar fi, pentru amândouă, să renunţ. Şi aşa am încercat să renunţ la alimentele cu grăsimi, sau să alternez şi să-mi fie bine. Cât mai puţine grăsimi. Iaurturi dietetice, am eliminat chiar şi carnea mea preferată, pe care o mâncam şi o mănânc şi acum, cât mai rar, deşi e greu.

La ultimele analize, colesterolul meu e în limite normale, nu a mai luat-o razna. Totul e în regulă și încerc să nu mai fac excese, deși mă abțin cu greu. Dar pentru că ceea ce ne propunem e important, trebuie să vrem să reușim. Și reușim împreună. Adică, eu cu tine, inimă.

Și da, inimă, te iubesc. Și mi-ești dragă. Cum aș putea să te las de izbeliște? Nu vreau să te las să simți ce nu vrei să simți și să te sufoc cu prea multe supărări. Așa că am hotărât să renunț la excese de dragul tău. Și să știi că fac asta de când am aflat că ai putea să pătești ceva dacă nu sunt atentă la ce mănânc. Și am început să alerg prin parc și să te mențin activă. Atunci bați la fel de tare ca atunci când te îndrăgostești. Dar simt că e bine. Facem compromisuri pentru sănătate. Și nici nu se pot numi compromisuri. Vom face asta de acum încolo pentru că trebuie să fim alături una de cealaltă până când..știi tu pânâ când. (zâmbet)

Așadar, draga mea care bați necontenită în piept, vom merge periodic să ne facem acel control prin care aflu că ești bine. Sănătoasă și alături de mine să fii! Centrele Medsana și clinici partenere sunt pregătite să ne testeze gratuit nivelul colesterolului total. Campania se desfășoară în perioada 1-30 septembrie 2013, în limita a 15.000 de teste de colesterol total.

Lista cu locațiile unde puteți afla cât de sănătoasă și puternică vă este inima, o găsiți aici.

Am grijă de tine. Pentru că și tu ai grijă de mine.

Campanie susținută de BlogalInitiative.

DSC_2316

Comentezi?

comments

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.