La Swimathon se fac valuri pentru cauze bune

Fiecare mic gest pe care-l faci pentru un om pe care nu-l cunoști, pe care nu l-ai văzut/auzit niciodată, pe care nici măcar nu știi cum îl cheamă, te transformă într-un super erou. Și nu, nu e o exagerare. Nu e nici măcar nu e o dorință de afirmare. E un sentiment care te-ncearcă atunci când vezi că undeva e nevoie de o mână de ajutor.

Voi vă amintiți când a fost ultima oară când v-ați costumat în super eroi? Poveștile nu sunt doar pentru copii. Și cel mai des le prind mai bine adulților.

Fundația Comunitară București lansează de trei ani încoace o campanie de donație pentru proiectele înscrise la Swimathon, evenimentul platformă de strângere de fonduri. Bănuiți, după nume, că vorbim de înot. Da, pentru fiecare proiect, de la sănătate, educație, sport, muzică – proiecte înscrise de 16 organizații nonguvernamentale din București și Ilfov, va exista câte o echipă care să înoate pentru cei care au nevoie de ajutor. Și nu, echipele care se formează pentru fiecare proiect nu are în componență sportivi de performanță.

Orange, Unicredit Țiriac Bank, Porsche și BCR se alătură și ele cauzelor. Swimathon își propune să strângă anul acesta 150.000 lei pentru proiectele din comunitatea locală. Campania de fundraising are loc între 5 iunie și 4 iulie, dar donațiile pot fi făcute pe platformă până pe data de 5 august. Puteți dona sume pentru fiecare lungime de bazin (ex. 5 lei x 40 de lungimi) sau sume fixe pentru evoluția echipelor în eveniment. Donațiile le puteți face chiar și la eveniment.

E greu să-ți alegi un proiect pe care să-l susții, mai ales că fiecare dintre ele are o însemnătate diferită, dar în final servesc aceluiași scop: să ajute. Am să mă opresc însă asupra a două dintre ele. Primul este Asociația Învingem Autismul, care aduce-n față dificultatea de adaptare a celor care suferă de această afecțiune și care dorește să-i ajute prin intervenții individuale specializate, și Asociația MagiCAMP, care le oferă copiilor cu afecțiuni oncologice un loc în tabăra care are ca motto Joaca la Greu. Pe platformă găsiți și celelalte povești pe care cu siguranță le veți ‘asculta’ cu inimile deschise.

Dintre bloggerii pe care îi cunosc, Bogdana a ales să înoate alături de asociația Unu și Unu.

Swimathon va avea loc sâmbătă, 4 iulie, între orele 9:00 – 14:00, la Clubul Sportiv Dinamo, la bazinul acoperit Anatolie Grințescu. Noi restul putem să donăm și să-i ajutăm să mai pună un zâmbet pe fața celor care au nevoie de ajutor.

Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.