Mâine pedalez spre fapte bune pentru copiii cu autism

Era vara lui 2011 când m-am angajat la un after-school din Bucureşti, ca supraveghetor de copii. Habar nu aveam cum o să fie, iar doamna care m-a angajat, mi-a spus că după ce mi-a vizualizat CV-ul, s-a uitat la fotografie şi a zis că fața mea de copil se potriveşte foarte bine cu jobul.

Se pare că i-a plăcut de mine şi la interviu, aşa că 3 luni de vară aveam să le petrec într-o casă cu mulți copii. Teme de vacanță, joacă, poate somn şi încercarea de a-i face să mănânce tot din farfurie. Părea uşor la început, dar de fiecare dată când apăreau conflictele şi eram singură cu ei, nu ştiam ce să fac. Un singur copil dintre toți părea că avea probleme, era cam tulburat şi nu niciodată cuminte.

Ceilalți copii nu-l acceptau. Le era greu să se înțeleagă cu el şi nu voiau să se joace împreună.

Campania de responsabilitate socială „Pedalăm spre fapte bune” pentru Asociația Help Autism are drept scop ajutorul financiar oferit familiilor ce se confruntă cu această problemă, precum și conștientizarea în rândul comunității asupra nevoii de recuperare și integrarea copiilor cu autism în societate.

Sâmbătă, pe 17 decembrie, voi pedala 30 minute pe o bicicletă statică așezată în zona intrării principale din Sun Plaza pentru a dărui o oră de terapie copiilor care suferă de autism.

Lângă bicicletă va fi amenajată o urnă unde oamenii vor putea să doneze orice sumă doriți. Dacă veți dona minimum 40 lei (o oră de terapie), veți primi o decorațiune pentru Bradul de Crăciun. Așadar, dacă vreți să mă susțineți, voi fi de găsit în Sun Plaza, sâmbătă, de la ora 14:00. Se va bicicli până la ora 20:00, atât sâmbătă, cât și duminică.

Cine mai pedalează? Carmen Albișteanu, Veronica Soare, Sânziana Negru, Daniela Bojincă, Chef Dexter și mulți alții.

Ne vedem mâine?

Asociația Help Autism are 400 de copii în terapie și susține peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru șanse cât mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie de 2 până 8 ore de terapie zilnic.

În Romania, în anul 2015 erau înregistrate peste 8.000 de persoane cu autism, însă numărul real al acestora se apropie de 30.000. 

 

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.