Moș Crăciun a vizitat și secția de Oncologie a spitalului Fundeni

Când eram mică îmi doream să devin medic. Îmi înțepam păpușile în “picioare” atunci când le făceam injecții și le umpleam cu apă. Evident, știam că nu se-ntâmplă nimic cu ele, dar mi se părea că mă pregătește pentru ce-mi doream eu mai târziu.

Apoi am uitat de visul ăsta. Am crescut și mi-am dat seama cât de greu e să fii medic și cât de mult ar trebui să-nveți, și cum trebuie să fii tot timpul responsabil, pentru că de tine depinde viața unui om. Acum că-s îndeajuns de mare să știu ce vreau (sunt?) mi-am dat seama că nu m-aș fi descurcat, cel puțin din punct de vedere emoțional, într-un spital. Am un amic rezident care mi-a povestit cam cum stau lucrurile prin spital. La un moment dat i-am spus că mi-ar plăcea să merg și eu la copiii de la Oncologie să le citesc. Mi-a zis clar că nu aș putea. Că e sfâșietor să faci asta și că nu te poți întoarce fără să te tulbure momentele petrecute acolo.

Dar nu despre asta vreau să vorbim, ci tocmai, despre cum 60 de bloggeri, la inițiativa lui Cristian Manafu, au reușit să-i facă pe copiii din secția de Oncologie de la Fundeni să mai zâmbească un pic. Povestea e cam așa.

Alina Iatan, terapeut, o cunoștință de-a lui Cristian, i-a povestit cum strânge bani deja de câțiva ani de la cunoștințe și colegi pentru a le cumpăra cadouri copiilor de la Fundeni. Anul ăsta, Alina s-a gândit să le cumpere niște tablete, ca în timpul tratamentelor să învețe, dar să se și joace. Cristian a dat vestea mai departe, iar brandul UTOK a răspuns pozitiv, oferindu-le (cu ajutorul lui Dan) 30 de tablete copiilor, iar Costin le-a pregătit (alături de Alex și Toma) cu aplicațiile necesare. Sâmbătă, tabletele au ajuns la copii. Fiecare copil are de acum o tabletă UTOK pentru momentele în care vrea să uite de injecții și de tratament.

Asta pentru că ei sunt mai puternici decât adulții, pentru că sunt copii și se bucură așa cum ar trebui să ne bucurăm toți de lucrurile mici și frumoase și pentru că trebuie să zâmbească cât mai des.

Sărbători fericite, oamenilor!

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.