Must listen: 4 recomandări de piese şi trupe româneşti

Dacă muzica ar fi o religie, eu aș fi una dintre adepții ei. Dar cum nu e, cel puțin nu una declarată, mă mulțumesc cu faptul că în fiecare zi ascult ceva nou, care să-mi bucure auzul și pe care să-l pot recomanda mai departe.

Așa că am pregătit patru piese recent lansate cărora ar trebui să le dați play. Rând pe rând.

Fine, It’s Pink – Waiting for You

Pe copiii ăștia din Iași îi urmăresc de… să fie deja 2 ani și un pic. Îmi amintesc că m-au impresionat foarte mult la unul dintre concerte când au interpretat un cover după Perfume Genius. Am ținut să-i felicit pentru asta, mai ales că artistul mai sus numit este destul de controversat, dar și pentru că le-a ieșit foarte foarte bine.

Ultimul lor single lansat este însoțit și de un minunat videoclip realizat de Iustin Surpanelu. Așadar, enjoy!

Second Wave – Never Enough

Aș spune, mai întâi de toate, că Never Enough este primul single al duo-ului Second Wave, apoi aș adăuga că este piesa care mă trezește dimineața. Oamenii care ascultă piesa la radio se întreabă cine cântă și încep să caute versurile pe internet. Pentru că da, nu te-ai aștepta aștepta ca un duo să sune atât de complet și complex. Dar uite că se poate.

Mă mai apucă fredonatul random pentru că deja am învățat și versurile. O să vă placă și vouă.

NEXT EX – Superhero 

O altă trupă recent lansată, cu un nou sound în industria muzicală din România, Next Ex au atras rapid atenția publicului. Cei trei sunt deja la cel de-al doilea single lansat şi au norocul de a cânta în deschiderea concertului Phantogram, din Quantic, de pe 30 martie. Aşadar, dacă i-ați ratat până acum, veți avea şansa să-i ascultați live curând.

Videoclip realizat de o veche cunoştință de-ale mele, un fotograf şi un bun amic, Bogdan Şerban.

Theory of Mind – I Can Only Be Myself

Una dintre piesele lor am descris-o la un moment dat ca fiind scrisă pentru şi despre mine (vorbesc despre Brown Eyes), atât de mult îmi plăcea. Acum, ardelenii de la Theory of Mind se pregătesc de lansarea celui de-al treilea album şi ne-au oferit ca teaser această piesă.

Care-mi place cu atât mai mult cu cât videoclipul este filmat în Cluj.

Foto: Iustin Surpanelu

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.