Nu ai înțeles nimic

… din regulile bunului simț.

Închide-ți telefonul sau măcar activează modul silent când te duci la teatru/film.  Dacă nu din respect pentru ceilalți, măcar din respect pentru tine, pentru că în timpul în care ție-ți sună telefonul, zeci de oameni te înjură-n gând.

Nu urla în autobuz, nu vrei să te audă toată lumea.

Lasă-i pe oameni să iasă din metrou înainte să intri tu. Asta dacă nu vrei să fii călcat în picioare.

Nu mai împinge cu picioarele în scaun în timpul unui film. Putem înțelege că nu e loc, dar nu putem înțelege că tu vrei să te simți ca acasă.

Ai decența să spui măcar mulțumesc, dacă nu să și zâmbești, când cineva se oferă să te ajute.

Cum ar fi să nu mai întrăm înaintea celorlalți la cozi? Sau să ne mai împingem când intrăm la un concert pe care nu doar tu l-ai așteptat atâta amar de vreme? Haideți să facem cumva să ne fie mai bine, ce ziceți?

Și să începem de la ce e mai ușor: apreciază micile gesturi pe care străinii le fac pentru tine. Mulțumește-le. Fă-le ziua mai bună, apoi ei o vor face mai bună pentru ceilalți. Circle of life.

Comentezi?

comments

Related Post

3 Replies to “Nu ai înțeles nimic”

 1. Eram intr-un loc frumos cu carti si povesti frumoase in carti, un loc in care ajung cartile iubite la un moment de cititor, dar abandonate, daruite sau pur si simplu vandute, totul pentru ca ele sa ajunga in mainile si ochii iubitori ai altor cititori.

  Si stateam la coada unde se salveaza cartile, asteptand sa platesc si inaintea mea se strecoara o doamna imblanita cu ceva animal mort, care ii tinea de cald, dar care nu i-a incalzit sufletul si mintea, suficient cat sa o faca sa zica un cuvant sau poate sa formuleze o scuza.

  S-a strecurat si viata ei a continuat, dar nu s-a strecurat subtil, cum s-ar zice in ale limbajului ludic, m-a dat la o parte si a trecut in fata mea.

  1. Dragă Maia,

   nu ai înțeles nimic. Cumva, aș scuza-o pentru că a făcut acest gest, se grăbea să citească cărțile pe care tocmai le achiziționase.
   Ce bine ar fi să fie așa!

 2. Nu prea se grabea, am urmarit-o cand a iesit din locul sus-numit. Cartea a fost aruncata in geanta si apoi, doamna in cauza a ramas pironita in fata vitrinei, ea si animalul mort care ii tinea de cald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.