O ultimă bucurie la final de 2015. #DaruiesteBucurie

Pe 31 decembrie 2015, cu câteva ore înainte de miezul nopții, am scris:

2015, îți mulțumesc pentru oamenii de lângă mine.

2016, ține-i acolo.

De-a lungul anului am învățat de la ceilalți despre ce înseamnă să dăruiești. Am făcut asta uitându-mă și apreciind gesturilor lor mici și mari deopotrivă. Am înțeles că totul este despre bucuria de a dărui fără a aștepta nimic în schimb, totul doar pentru frumusețea momentului în care, pe chipul persoanei respective, se surprindea sentimentul de bucurie.

Undeva la final de 2015, Vodafone a întrebat: vrei să-i facem cuiva o bucurie împreună? Am spus sigur. Dar cui? Trebuia să fie o persoană care nu mi-este foarte apropiată, dar pe care o apreciez și care îmi inspiră bucurie. Am stat și m-am gândit câteva clipe și am găsit răspunsul. Nu era deloc greu, era sub nasul meu.

Veronica Soare. Când spui numele ei imediat îl asociezi cu o bucurie inconștientă, îl asociezi cu proiectul ei de suflet: Minuni.ro, cu zâmbete și cu mult optimism. Pe Veronica nu o știu personal de foarte multă vreme, dar o urmăresc pe Facebook de mai bine de 2 ani și știu cât de mult se implică în fiecare acțiune pe care o face și cât de mult dăruiește, la rându-i, din tot sufletul.

Nesincronizarea dintre mine și plecarea ei la Satu-Mare (pe neașteptate pentru mine), a făcut ca surpriza pe care i-o pregătisem să ajungă un pic mai târziu decât era cazul: cu o zi înainte de anul nou. Așa că, am fugit în zona frumoasă în care locuiește Veronica pentru a-i livra cadoul.

Ne-am întâlnit în fața blocului ei, iar ea, în ciuda frigului, se bucura ca un copil, pentru că, punga de cadouri îi stârnea curiozitatea. Urmărind-o foarte mult online, știam că probase niște paltoane de la o firmă care-i plăcea foarte tare, așa că m-am gândit că un cadou neașteptat ar fi fost unul dintre paltoane. Cadoul a bucurat-o foarte tare, mi-a mulțumit de nenumărate ori zicându-mi că nu se aștepta la o asemenea surpriză. Toate astea au fost urmate de o discuție despre următorea acțiune de bine pe care o pregătește Veronica, imbold pentru următoarele gesturi frumoase pe care toată lumea ar trebui să le facă, neașteptând nimic la schimb.

Pe drum spre acasă, Veronica mi-a telefonat și mi-a spus cât de tare îi place paltonul și cum își dorea chiar ea să-l cumpere de ceva vreme. Nu am apucat să ne fotografiem în seara cu pricina, era deja întuneric și târziu, dar am rugat-o să-mi trimită o fotografie cu ea îmbrăcată în palton și m-am bucurat că am reușit să îi smulg un zâmbet.

veronica soare

Despre asta a fost 2015. Despre clipe neașteptate, despre gânduri și gesturi de la oamenii care vor să facă bine. Despre bucuria de a dărui și de a face oamenii să zâmbească. Sper ca despre asta să fie și anul ăsta în care tocmai am intrat și să ne bucurăm mai mult unii de ceilalți.

p.s. Veronica pregătește pe 23 ianuarie Aniversarea Verocikăi. Save the date. Curând pe minuni.ro

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “O ultimă bucurie la final de 2015. #DaruiesteBucurie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.