Oameni și locuri de #priNeamt

Dintre toate sentimentele pe care le ai de-a lungul vieții, e unul care și-ar face foarte bine meseria de detectiv particular: sentimentul de dor. Te urmărește chiar și atunci când vrei să scapi de el. E aproape ca o umbră.

-Dispari, mă.

Nu vrea. Ce să-i faci? Oricât de mult te-ai ascunde, vine după tine. Și apoi aștepți să te lase-n pace…și trec zile, nopți, săptămâni și degeaba. Încă te mai gândești și mai oftezi. Dar apoi zâmbești că știi cât de frumos a fost când a început totul.

Gândul că scap timp de o săptămână de orașul meu natal, pare să-mi placă din ce în ce mai tare. Am plecat din București într-o joi după-amiază. Drumul era lung, dar entuziasmul de a ajunge cât mai repede-n #priNeamt era și mai mare, așa că nu am simțit oboseala celor 350 km, chiar și ca pasager.

Așadar:

Locurile de relaxare – #priNeamt

Oameni: vreo 22 de oameni pe care-i cunoșteam, încă 38 pe care am încercat să-i cunosc timp de 7 zile.

Dacă ar fi să se despartă lumea asta în două, dacă ar trebui să alegem între oameni și locuri, eu una știu sigur că nu aș putea să aleg. Pentru că nu poți. Chiar și când locurile sunt breathtaking, chiar și când liniștea pare că e singura de care ai nevoie, îți lipsesc oamenii. Oamenii sunt cei care fac din locurile astea tablouri de amintiri pe care nu le poți uita. Dar am avut noroc. În cele 7 zile petrecute #priNeamt, am avut parte atât de locuri, cât și de oameni.

Oameni cu care am împărțit, undeva la 1700 m înălțime, cele mai bune poale-n brâu pe care le-am mâncat vreodată, oameni cu care m-am susținut moral pe un traseu de aproape 4 ore. Au fost oameni cu care am împărțit un ultim pahar de vin și o conexiune slabă la internet, cu care am dansat până am spus: nu mai pot și am reluat dansul și oameni cu care, cel mai important dintre toate, am râs și am creat legături.

Iar locurile… Dacă ar fi să urc din nou pe Ceahlău (vă voi povesti într-un alt articol despre drumul până sus), cu siguranță sentimentul nu va mai fi același. Și e firesc să fie așa. Dar imaginați-vă 50 de oameni care stau unul în spatele celuilalt și care admiră același peisaj de acolo de sus după 4 ore de urcat. E de nedescris să-mparți același moment de bucurie cu oameni cu care ai ceva-n comun și cu care știi că e posibil să nu te mai vezi prea curând.

Răsăritul e și el mai frumos atunci când îl programezi în seară de dinainte, la un pahar de vin în compania lunii ascunse printre nori și a celor care, chiar dacă la ora 11 se duc să doarmă, au stat să-ți mai spună niște glume pe care le vei purta mereu cu un zâmbet oriunde-ți vei aminti de ele.

Răsărit pe Ceahlău

– Ne vedem la 6.00, da?

– Hai 6.30.

Și e primul tău răsărit pe munte. E prima ta urcare până atât de departe. Dar e așa de frumos. Și nu-ți vine să crezi că ai putut să te trezești fără să tragi prea mult de tine.Și îi ai aproape pe oamenii care deja ți-au devenit dragi. Apăi, cum să pleci? Dar iată, s-a făcut deja joi de două ori. Joia în care te-ai întors și joia care tocmai a trecut. Și nu-ți vine a te lepăda de gânduri și de conversațiile cu oamenii cu care ai creat legături și care ți-au fost în același timp și străini, dar și prieteni.

E imposibil să faci un rezumat a 7 zile într-un singur articol, așa că asta e doar introducerea a celui mai frumos dintre toate #priNeamt-urile…

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.