Oferim și noi Lumină pentru România?

De cele mai multe ori, bucureștenii (mă includ) se plâng că rămân fără curent electric câteva ore datorită unei pene de curent care se-ntâmplă o dată la câteva luni de zile. Ei bine, există orășele în România care nu au deloc curent electric. Sunt copii care învață-n școli doar la lumina soarelui (iarna folosesc lămpi cu motorină) și acasă-și fac temele la cea a lumânării, sau oameni care au nevoie de curent electric pentru diverse aparaturi și pleacă să le-ncarce la kilometri depărtare.

Iulian Angheluță e unul dintre oamenii care, cu gândul bun și cu ambiția în suflet, vrea să le fie bine și celorlalți. Așa că a plecat prin cotloane mai puțin luminate ca să le ofere ajutor. Până acum a plecat în Ursici, cu proiectul Lumină pentru Ursici, și în Ineleț, un cătun în care la școală mai sunt doar 4 copii.

Pe 26 aprilie, Iulian împreună cu alți prieteni mai vechi sau mai noi au plecat pe bicicletă în căutarea locurilor fără de lumină. Vor parcurge mii de kilometrii pe drumuri județene, comunale, unde sunt doar cărări și nu drumuri asfaltate. Au plecat să ofere Lumină pentru România. Tot confortul l-au lăsat în urmă. Vor dormi sub cerul liber, ne vor povesti despre oamenii și locurile în care se duc și se vor pierde pe drumurile uitate de lume, vor vedea soarele, cerul și țara dintr-o altă perspectivă. 

Au început drumul în Dobrogea, în satele de lipoveni, Bucovina de Nord, Bistrița, etc. și-l vor continua și cu ajutorul nostru. Dacă știți sate care au nevoie de curent electric, sunteți rugați să-l contactați pe Iulian și să-i indicați locul. Și chiar dacă au plecat cu bicicleta, drumurile lor sunt localizate de un echipament GPS, un dispozitiv portabil (cu o baterie care tine 5 zile).În câteva zile va fi disponibilă și o hartă a traseului. Aplicația se găsește pe Google Play, și o puteți folosi cu user-ul: freemiorita si parola: iulian.

Haideți să dăm și noi o mână de lumină!

Comentezi?

comments

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.