[P] Cum, când, cine folosește Emoji în mesaje?

Deşi au trecut mai bine de zece ani, îmi amintesc şi acum că în weekend mereu îi ceream mamei bani să merg la sala de internet ca să stau pe mIRC. Aşadar, eu sunt generația aia care stătea din sălile de net şi tasta acronime şi emoticoane pe yahoo messenger. Pentru că uram să dau click pe ele de fiecare dată, le memorasem pe fiecare în parte şi, da, le mai ştiu și acum.

Se pare că emoji-urile au fost înaire de toate astea şi au apărut acum aproape 26 de ani, pe când mă năşteam. Ele provin din Japonia, iar japonezii le foloseau (încă de atunci!) pentru a putea comunica pe telefonul mobil. Tot fenomenul a luat amploare pe glob după ce au fost preluate de iPhone şi mai apoi de Android.

Amuzant e că, la mine în familie se folosesc foarte mult, mai ales pentru conversațiile pe Whatsapp. Şi mai am cunoştințe care au chiar şi peste 40 de ani şi le folosesc cu uşurință, deşi ele sunt foarte populare în rândul adolescenților mai mult.

De pildă, conversația dintre mine şi una dintre rudele mele:

emiji emoji2 emoji3

Fie că le foloseşti pe Facebook, Instagram, sau Whatsapp, emoji sunt deja un trend în rândul tinerilor. Și Vodafone s-a gândit cum să te lase să le foloseşti fără să-ți pui problema traficului de internet.

Vodafone caută mereu să comunice noile tendințe din online și social media și a pregătit o campanie interactivă și actuală pentru cei care folosesc Cartela Vodafone, care are în prim plan Emoji, devenit deja un fenomen internațional, și care va lua amploare și în România.

Oferta: Vodafone îți oferă un bonus de 5GB net și 5 săptămâni de valabilitate și astfel îți facilitează conversațiile și folosirea emoji-urilor. Dacă ai Cartelă Vodafone, extraopțiunile tale vor include, pe lângă unitățile ,,Ce vrei tu” (folosite pentru apeluri, SMS-uri sau trafic de date) și 8.000 MB dedicați navigării online, rețelelor sociale și accesării conținutului video și audio. Cât de tare?

vdf

Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul Vodafone, secțiunea Cartelă.

p.s: e rost de emojinare! ❤️‍ ? și ?.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.