Pasionat de comunicare? Îți ofer două invitații la CNSC! (Concurs)

– Tu trebuie să dai admiterea la Jurnalism, mi-a spus profesoara de română la finalul clasei a 12-a, în timp ce citeam-interpretam un eseu despre Tudor Vianu în fața clasei.

Sigur, putea să o contrazică cineva? Nu. În școala primară scriam poezii, în școala generală completam oracole și scriam compuneri de sute de cuvinte la engleză, iar în liceu îmi petreceam majoritatea timpului citind pe sub bănci sau până târziu în noapte. Desigur, asta nu era suficient.

Îmi doream să intru la FJSC. Învățam, scriam eseuri și învățam sensul multor cuvinte pe care nu le cunoșteam. Apoi, când am intrat la taxă/ID, am zis că e clar că nu e de mine. Așa că Facultatea de Litere a fost o idee foarte bună. Am continuat să fac ce-mi plăcea, chiar dacă profesorul de Literatură Universală îmi tot spunea că eseurile mele sunt pline de emoție și sentimentalism.

Dacă este un lucru de care să-mi pară rău în facultate este că m-am implicat mult prea puțin în activități extracuriculare. M-am trezit însă, undeva pe la începutul anului II de master. Atunci mi-am propus să intru în organizația PRIME și în activitățile lor, dar din nefericire, din lipsă de timp, am abandonat proiectul.

Însă alumnii încă se țin de treabă, și bine fac. Pe 6-7 aprilie organizează cea de-a 14-a ediție CNSC (Congresul Național al Studenților la Comunicare) la fosta Universitate a Europei de Sud-Est Lumina, actualul Liceu Teoretic Internațional de Informatică Colentina.

Tema de anul acesta este The Clickbait Era. Vor fi prezentate tehnici și strategii utilizate de branduri pentru a atrage atenția publicului lor țintă. De la clickbait, newsjacking, la cât de importantă este fotografia comercială, dar și designul grafic în publicitate.

Vor fi niște dezbateri interesante, cu o serie de studii de caz specifice. Vor fi 4 conferințe, dar și workshop-uri.

Cine vor fi speakeri? 

Sonia Ardelean –  Copywriter at Outbox, Dragoș Smeu – General Manager & Trainer at Mavericks, Cristian Ignat – Chief Canopyist at Canopy, Marian Ionescu – Head of Social Media at GMP PR, Alexandru Domnișoru – Owner & Photographer at FotografulTĂU, Raisa Beicu – PR Specialist at Groupe Renault și mulți alții, pe care îi puteți găsi aici.

De asemenea, întregul program poate fi urmărit aici. Bine de știut că cei mai curioși dintre participanți vor fi premiați. Acum, este momentul să premiez și eu pe cineva care își dorește să meargă la CNSC.

 

Concurs: spune-mi care este speakerul tău preferat și dă-mi un motiv pentru care ți-ar plăcea să-l asculți. Câștigătorii îi voi anunța mâine, 5 aprilie, ora 15:00. Ei vor fi extrași cu random.org. Pentru cei care nu au apucat încă să se înscrie la CNSC, o pot face aici.

Mult succes!

Comentezi?

comments

Related Post

5 Replies to “Pasionat de comunicare? Îți ofer două invitații la CNSC! (Concurs)”

    1. Salutare, Adi! Și felicitări! Ești cel de-al doilea câștigător al invitației la CNSC. O să te anunț în privat cum poți intra în posesia ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.