Patru recomandări muzicale românești

Am crescut (cu ce era odată) MTV și VH1. Erau posturile mele preferate. În programul televizorului le puneam unul după celălalt, ca să nu trebuiască să apăs decât un buton de înainte-înapoi ca să ajung la ce voiam să ascult. Cântam, dansam, învățam versurile și știam cam tot ce era “la modă” pe vremea aceea.

Însă, muzica, la fel ca literatura de aici, de acasă, a fost dintotdeauna pe locul doi în preferințele mele. Am dat mereu autorii şi cântăreții autohtoni pe cei străini, fără să mă gândesc.

Sigur, lucrurile s-au mai schimbat. Acum am în minte câteva trupe românești la care m-aș duce la concert fără să crâcnesc. În ultimele două săptămâni am avut niște crush-uri pentru câteva piese românești pe care le-am asociat cu niște sentimente și pe care aș vrea să vi le recomand și vouă.

Dor Mărunt – Dimineața

Vara trecută îi ascultam live pentru prima oară, la o terasă, alături de colegul meu de emisiune, Adi. Ne-a plăcut amândurora ce am auzit și ne-am pus de acord că o să-i mai auzim, chiar și la noi la radio. Cine ar fi crezut că aproape un an mai târziu aveam ca eu să beau bere cu ei la o terasă și să povestim despre muzică? Este oficial cel de-al doilea single Dor Mărunt și primul videoclip, pe care l-am (mă includ și pe mine) lansat pe 13 mai, de ziua Dorului.

“E dimineață, și nu mai suntem singuri…

Eyedrops – Hei

Nu cred că există piesă de la Eyedrops pe care să nu o fredonez vreme de câteva zile după apariție și în ale căror versuri să nu mă regăsesc. Băieții au avut primele lor concerte la finalul primăverii, și chiar și săptămâna trecută la Street Delivery în Timișoara. Pe 24 iunie, în Control, cântă în deschiderea trupei pe care o voi prezenta undeva mai jos. Ultimul lor single se numește ‘Hei’. Atât de simplu.

Otherside – Running High (TIFF, 10 pentru Film)

Dacă anul trecut ascultam şi vizionam pe repeat clipul regizat de Iustin Surpanelu (cu muzica celor de la Fine It’s Pink) care-i prezenta într-un mod cât mai nonconformist pe cei 10 actori care făceau parte din selecția 10 pentru Film, anul acesta am avut parte şi de un weekend la TIFF, plus câteva surprize pe care le-am descoperit ulterior. Printre ele este inclus şi cel de-al doilea videoclip marca 10 pentru film pentru care am făcut o obsesie. Și desigur, și pentru piesa celor de la Otherside.

The Mono Jacks – Drumul

E suficient să auzi o singură dată această piesă și să-ți dorești să o reasculți. Partea bună este că o poți asculta live pe 24 iunie, în Control, când vor lansa un videoclip pentru această piesă și vor avea un conert în deschiderea cărora, spuneam mai sus, vor cânta cei de la Eyedrops.


Dacă mai aveți recomandări muzicale românești (din ultima perioadă), dați de veste în comentarii.

Comentezi?

comments

Related Post

2 Replies to “Patru recomandări muzicale românești”

    1. Sper că e de bine! Nici eu nu mă pot decide, de asta le-am și pus în ordine alfabetică. Dar important e că toate 4 sunt de ascultat #perepeat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.