Playlist de festival: Summer Well, ediția 7

De patru ani încoace, pentru mine, cel de-al doilea weekend din august este întotdeauna ocupat de ultimul festival (oficial) al verii: Summer Well. După cum spunea cineva în newsfeed, citez: “The last festival for this summer, but the one I love the most.” (Alex P.)

A mai rămas doar o singură zi până la festivalul care a reușit anul ăsta să scoată de la mine un chapeau-bas pentru întregul lineup. Nu am nimic de reproșat în ceea ce-l privește. Sunt toate trupele pe care mi-ar fi plăcut să le văd sau le revăd în concert, începând cu Editors și Nothing But Thieves.

Și pentru că îmi place să visez și să cred că trupele mele preferate vor și cânta piesele mele preferate, am încropit un playlist de 10 piese pe care mi-ar plăcea să le aud weekendul ăsta pe domeniul Știrbey.

(ordinea este și nu prea este aleatorie)

1. Editors – No Sound but The Wind

Pe Editors nu i-am văzut în 2007 în București, dar am apucat să îi văd în Brussels prin toamna lui 2015, într-un concert impecabil. Tom a cântat singurel această piesă, a fost un moment acustic de care m-am bucurat foarte mult. Astfel că, îmi doresc să repete mișcarea și la Summer Well anul ăsta și să răsune tot domeniul cu piesa asta. O să ne îndrăgostim iremediabil!

2. Nothing but Thieves – If I get high

Pentru cei care au ratat articolul, anul trecut alergam prin Berlin și încercam să nu ratez tot concertul Nothing but Thieves, unul dintre motivele principale pentru care mi-am cumpărat bilet la Lollapalooza Berlin. Îmi doream foarte mult să nu ratez live piesa de mai sus, pe care o vom audia cu siguranță în cadrul festivalului și am avut norocul să nu. O să fie probabil unul dintre cele mai frumoase concerte ale anului.

3. Interpol – Seven Song

Nu știu exact ce făceam la prima ediție a festivalului, dar din păcate nu eram pe domeniul Știrbey ca să ascult trupa care a și dat numele festivalului printr-o piesă de-ale lor: Interpol. Mă bucur, însă, că la 6 ani de atunci, americanii de la Interpol se întorc și vor fi cu siguranță highlight-ul serii de sâmbătă. Piesa de mai sus este una dintre preferatele mele.

4. Roosevelt – Montreal

Roosevelt a fost una dintre cele mai frumoase descoperiri pe care am făcut-o anul trecut. De îndată ce un prieten mi-a trimis piesa de mai sus am zis că este love on the first sight. A fost pe locul 2 în topul celor mai bune albume apărute în 2016 (subiectiv, desigur). Trebuie să recunosc că nu mă așteptam să avem acest nume prea curând prin România și a fost o frumoasă surpriză de care mă voi bucura cât mai mult. Mulțumesc, Summer Well!

5. Oh Wonder – Landslide

A durat ceva până am aflat și ultimul nume din festival, care avea să fie una dintre trupele pe care le difuzam și noi în emisiune la RadioIndiegen: Oh Wonder. După cum spuneam, dacă anii trecuți mai strâmbam un pic din nas când venea vorba de lineup, anul ăsta nu pot decât să mă bucur de fiecare trupă pe care o voi asculta live. Iar Oh Wonder este una dintre frumoasele trupe descoperite în ultimii ani. Nu ratați concertul!

6. Honne – Warm On A Cold Night

Honne este o iubire mai veche (#throwback în 2014, toamna). Au intrat apoi în playlist-ul emisiunii de la Radio Indiegen și piesele lor au fost motiv de dans de fiecare dată când le auzeam prin Control. Deși planul era să vină la ediția anterioară de Summer Well, mă bucur că nu s-a renunțat la idee și că îi vom vedea pe băieți anul ăsta. Dacă nu i-ați ascultat deja, băgați o ureche în căști și începeți cu piesa de mai sus.

7. Glass Animals – Gooey

Albumul celor de la Glass Animals a fost și el printre preferatele mele de anul trecut, mai ales că la fiecare petrecere unde îi auzeam eram în mijlocul mulțimii și dansam. Tot domeniul Știrbey va fredona versurile melodiei de mai sus și nu numai. Duminică seară, de la ora 22:00. Pregătiți-vă corpurile pentru unduit.

8. The Kills – Doing It To Death

După Interpol și Metronomy, The Kills sunt următoarea trupă care are în spate mulți ani de muzică. Profit de ocazie ca să spun că sunt și printre puținii din tot lineup-ul de anul acesta care ne vor zgudui din punct de vedere muzical mai mult decât restul. Dar asta e foarte bine. Un duo de indie rock pregătit pentru o sâmbătă seară pe domeniul Știrbey. Are you ready doing it to death?

9. Metronomy – The Look

Eram prin liceu sau prin primul an de facultate când am ascultat pentru prima oară Metronomy. Prietenul meu de pe vremea aia descoperea multă muzică interesantă, iar Metronomy a fost una dintre trupele cu care am rezonat amândoi foarte bine. Ce pot să vă spun despre ei este că, pe piesa de mai sus nu se va putea sta pe iarbă. Pregătiți-vă de dans printre pături.

10. Birdy – Skinny Love 

Birdy, puștoaica minune în vârstă de 21 de ani, vine pentru prima oară în România și este singura apariție feminină stand alone de anul acesta de la Summer Well. S-a făcut cunoscută pentru coverul piesei lui Bon Iver pe când avea doar 15 ani, însă apoi a continuat cu propriile piese și iat-o. Șase ani mai târziu, pe scena Summer Well. O apariție perfectă pentru o duminică seară.

Ce e bine de știut:

 • Pentru prima oară avem bilete de o zi la festival. Atât pass-urile de 2 zile, cât și cele de o zi sunt de găsit aici.
 • Anul acesta festivalul începe vineri, cu un program foarte interesant: Night Picnic – vom avea ocazia să ascultăm piesele trupelor noastre preferate cântate de Bucharest Symphony Orchestra. Întreg programul serii este de găsit aici.
 • Intrarea anul acesta se face începând cu ora 12:00. Așadar, puteți pleca liniștiți de acasă mai devreme, BYOB (bring your own blanket) and enjoy!
 • Plecarea la festival a devenit deja un ritual: ne întâlnim la Muzeul Țăranului, stăm la coadă, luăm bilete și ne urcăm în autobuz cu o mulțime de tineri care merg să asculte aceleași trupe pentru care ne vom bate toți pentru un loc în față. Anul acesta, găsiți programul începe de vineri seară, de la ora 18, iar ultimul autobuz spre București se întoarce la 12:00. Sâmbătă și duminică, autobuzele vor circula începând cu ora 12 și se vor întoarce spre oraș până la ora 4 a.m. Info, aici.
 • Între concerte mai puteți dansa și la cea de-a doua scenă de pe domeniul Știrbey, The Sunset Stage. Vinovați de muzică sunt cei de la NiceCream.fm
 • Nu este permisă intrarea cu animale de companie, cu mâncare sau băutură din afara festivalului
 • Dacă ai o cameră foto compactă, o poți lua cu tine la festival
 • Copiii sunt 12 ani au intrarea gratuită (dacă sunt însoțiți de un adult cu bilet)
 • Dacă e ceva ce am învățat din edițiile anterioare este că nu vei sta niciodată preț doar de 2 piese la vreo coadă pentru băutură sau mâncare. Așa că pregătește-te din timp dacă nu vrei să ratezi vreun concert.
 • Nu știi de unde vei putea mânca/te vei putea hidrata vara asta? Iată lista cu toate van-urile.
 • Întreg programul festivalului este de găsit aici. Trupele care vor încheia serile de sâmbătă și duminică sunt: sâmbătă – Metronomy și Interpol, iar duminică – Glass Animals și Editors.
 • Toate aceste informații sunt de găsit în aplicația Summer Well.

Ca în fiecare an, Orange este main sponsor. Thank you for a festival like a holiday!

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.