Prima ediție de Nomad – Minorities Film Festival în România

Mi-ar plăcea să pot spune că sunt măcar o semi-nomadă, dar din păcate nu sunt. Nu așa cum mi-ar plăcea. Dar sunt de admirat cei care lasă totul în spate și se duc să rătăcească pe ici pe colo, fără să-și mai facă griji pentru ziua de mâine.

Până-n momentul de față, în România au poposit cam 18 minorități. Și cred că e firesc să existe și un festival care să le povestească istoria și să le înfățișeze cultura. Mi se pare că promovarea tradițiilor minorităților românești ne va face mult mai toleranți față de identitățile culturale ale acestora și ne-ar ajuta să-nțelegem mai mult ce cautăm la oameni și ce găsim în ei.

Astfel că, va exista o primă ediția a unui festival care va aduce în atenția publicului producții cinematografice, de la lungmetraje, la filme experimentale și de ficțiune și scurtmetraje, care vorbesc despre etniile și comunitățile minoritare care au prins rădăcini puternice în România: Nomad – Minorities Film Festival România, care va avea loc în perioada 19 mai – 28 iunie și va ajunge în cinci orașe din țară.

nomad

Dacă ai și tu o poveste de spus, dacă poți să prezinți o nouă perspectivă asupra unor grupuri/comunități minoritare din România, înscrie-ți proiectul în competiția oficială de scurtmetraje Nomad –  secţiunea competiţională  pentru filme scurte (documentare, filme de ficţiune, filme experimentale, animații, proiecte antropologice, reportaje video de investigaţie etc.) până pe 30 aprilie 2015.

Scurtmetrajele pot fi înscrise pe site-ul oficial. În urma jurizării vor fi alese șase dintre scurtmetraje și vor fi proiectate în cadrul festivalului, iar trei dintre ele vor fi premiate. (premiul I – 2000 euro, premiul al II-lea 1000 euro, premiul al treilea – 500 euro).

Pe mine deja m-au convins când au spus că vor avea și o proiecție a unui scurt metraj norvegian. Și știu eu ce filme fac ei.

Comentezi?

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.