Prima zi în Amsterdam – #gotexhibit

Când însoțitoarea de zbor anunță 18 grade la sol, în condițiile în care tu plecasei de la undeva aproape de 30, te cam sperii și-ți amintești că ți-ai împachetat doar o bluză mai groasă, în schimb ai cu tine un maiou și un tricou, în speranța că le vei purta totuși în călătoria ta, deși știi că temperatura nu va ține cu tine.

În aeroportul din Schiphol am dat rapid de wi-fi ca să anunț acasă că am aterizat cu bine și ca să-mi iau porția de online. Am mers și ne-am așteptat bagajele, pe care știam deja câtă vreme le vom aștepta, pentru că erau anunțate. Atât ora la care intrau pe bandă, cât și dacă au fost toate încărcate.

Am stat la coadă pentru a lua bilete către Amsterdam Centraal, pentru că se pare că nu mi-am învățat lecția de data trecută când am călătorit: schimbă-ți banii în monede ca să poți cumpăra bilet direct de la automate. Chiar și așa, am rezolvat rapid și problema biletului. Ne-am urcat într-un tren care ne-a dus în 15 minute în locul în care aveam să ne-nvârtim timp de 2 zile. Am găsit, bineînțeles, wi-fi și în tren, iar când am ajuns în gara din Amsterdam am fost întâmpinate de câțiva călăuzitori îmbrăcați în niște geci roșii, pregătiți să ne-ndrume către orice direcție (se pare că erau pe acolo doar în cursul săptămânii, căci în weekend nu i-am mai văzut).

Ploaie. Cu asta ne-a mai primit Amsterdamul. Și cu multe biciclete. Era foarte frumos de privit și de plimbat prin chiar și cu vântu care-ți bătea în față. Am mers să ne lăsăm bagajele la hotel (unde am avut grijă să ascult și Coldplay, pentru că altfel călătoria mea nu era călătorie) și am plecat spre prima destinație a zilei: Game of Thrones Exhibition. Din păcate am uitat să-mi pun maioul cu Jon Snow, pentru care oricum era prea frig.

Și pentru că am fost trimiși acolo de oamenii de la HBO România, cărora vreau să le mai mulțumesc încă o dată pe această cale, am reușit să scapăm de coada de la intrare și să ne infiltrăm în ceea ce avea să fie probabil cea mai faină experiență a unei expoziții de TV show pe care o voi avea vreodată.

got page

Pe lângă fotografii cu tine preschimbat în Wild Walker, poze pe binecunoscutul Iron Throne, la videoclipuri cu flăcări direct de la dragoni, am găsit la #gotexhibit și cea mai tare experiență cu oculus drift în ceea ce se numea The Wall Experience. Un soi de lift în care intrai, în care aveai la ochi ochelarii sus numiți, o pereche de căști (era practic o experiență 4d), te ducea pe The Wall. La un moment dat înaintai pe zăpadă (totul părea foarte real) și cădeai într-o prăpastie. Atunci am început să țip. Atât de fain a fost momentul! Știam că mai vreau o dată. Am ieșit de acolo asigurându-i pe cei care erau în spatele meu că a fost: a-m-a-z-i-n-g!

După 2 ore de stat la GoT exhibiton am plecat ca să îi lăsăm pe ceilalți care așteptau la coadă să intre. Era o răcoare frumoasă de final de primăvară, dar care m-a binedispus. Am mai hoinărit prin oraș, apoi seara, am văzut acest minunat apus, cu care-mi închei și eu povestirea, pe scurt, din prima zi din Amsterdam.

The Nature of Amsterdam #nofilter #amsterdamcity #amsterdam #andrainamsterdam

A photo posted by Andra Nicula (@andranicula) on

Comentezi?

comments

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.